La principal novetat en el projecte del Pla Parcial SUD2 (aprovat definitivament per unanimitat en el Ple de la Corporació Municipal en data 30 d’abril de 2020), que es troba en obres des del mes de setembre passat, és la creació d’una bassa de laminació que recollirà el conjunt d’aigües pluvials recuperant així les zones humides que, en temps de pluja, apareixien en aquest mateix lloc històricament.

Aquesta bassa s’ha incorporat al projecte tal i com explica Jaume Casañas, regidor d’Urbanisme com a espai natural de recuperació del paisatge històric i característic de Cunit: “Teníem clar que volíem crear aquest espai com a complement a un sector que ja comptava amb  la creació d’activitat econòmica i hotelera, habitatges i un gran parc urbà. La creació de la bassa té un sentit històric, natural i sobre tot, que serveixi com a punt educatiu per les futures generacions”. Casañas es refereix al Centre d’Interpretació que es crearà en el mateix àmbit, en el qual es podrà aprofundir en les diferents espècies que s’hi trobin.

Dins del mateix àmbit, a banda de suposar un pol d’activitat econòmica per Cunit, l’Ajuntament disposarà dins de l’àmbit d’una finca destinada a la promoció d’habitatges de protecció pública de lloguer.

Aquest projecte ha format part de la primera sessió d’aquesta legislatura de la Comissió ‘Cunit Futur’ que ha comptat amb l’assistència de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Cunit.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email