La Fundació Santa Teresa del Vendrell amb el suport de l’Ajuntament de Cunit va posar en marxa el programa “Bon dia” l’octubre de 2018 amb la voluntat de millorar l’oferta de serveis per a les persones grans de Cunit.

El programa consisteix en contactar telefònicament amb aquelles persones majors de 75 anys que viuen soles o amb una altra persona gran, per donar-los un “Bon dia” i aprofitar per preguntar si es troben bé i si necessiten alguna cosa.

Un grup de voluntàries i voluntaris s’encarreguen de trucar cada dia (de dilluns a divendres) a primera hora del matí, als avis i àvies que s’han acollit al programa. La voluntària i la persona gran mantenen una estona de conversa amb l’objectiu de reforçar la seva seguretat i dissoldre el sentiment de solitud que pugui tenir.

Aquest és el funcionament del programa ’Bon dia’, un servei que té com objectiu donar suport i acompanyament a les persones grans i/o amb dificultats que viuen soles, combatre els sentiments de solitud i assegurar-se que no els falta res. Pel que fa a les persones voluntàries, la iniciativa també els dóna l’oportunitat de crear un vincle real amb persones d’edat avançada o amb necessitats determinades, per atendre’ls i tenir-ne cura.

Actualment (novembre 2020) es beneficien 21 avis i àvies del municipi i hi ha 6 persones voluntàries. Durant aquests dos anys, 35 persones majors de 75 anys s’han acollit al programa.

El programa segueix obert a incorporar noves persones interessades en gaudir del programa o en participar com a voluntaris dins el projecte de voluntariat.