Els espais del centre estan arquitectònicament pensats per disposar del màxim de llum natural possible durant el dia i compleixen els requisits que s’estableix  en el Reial Decret vigent.  L’organització i distribució dels espais interiors i exteriors estan pensats per generar un entorn físic segur i acollidor.

El Trenet té capacitat  per acollir a 102 infants. Disposem de 6 aules  amb canviadors,  office i lavabos, 2 dormitoris, 2 jardins i una gran sala d’usos múltiples.

Totes les aules estan ben il·luminades amb accés directe al jardí gran, excepte l’aula interior que també té sortida a un jardí més petit. Les aules estan distribuïdes per propostes d’aprenentatge, ajudant a crear relacions de petit grup segons l’interès de l’edat, propiciant d’aquesta manera el joc lliure dels infants.

Entenent la Llar d’infants com a centre de vida i d’aprenentatge, els seus espais proporcionen, a grans i a petits, benestar i plaer estètic; relació i comunicació; exploració i descoberta; informació i coneixement.

L’organització de l’espai està pensada de manera flexible per tal que s’adapti a les necessitats dels infants, les característiques de cada grup, els diferents moments evolutius i les diferents activitats.

Els infants han de conèixer tots els espais de la Llar, per tant, tots els espais són educatius i amplis, permetent el joc; acollidors i agradables, mitjançant el mobiliari, la decoració i l´ambient de relació que s’hi crea. L’infant troba al seu abast múltiples oportunitats de joc, de treball de descoberta, de relació, d’intimitat, etc. Els espais exteriors plens de recursos per a l’aprenentatge, relacionats o relacionables amb les diferents àrees curriculars. Quedant diluïdes les diferències entre aula i jardí.

El material que es posa a l’abast dels infants està molt pensat, parlat i discutit, per garantir una educació coherent, basada en el joc espontani i la descoberta de part del nen/a. Tot el material té un perquè, un quan, i un com. I es parla de material referint-nos a les joguines i objectes que els infants troben en al seu espai.

Gairebé tot el material és de fusta, evitant el plàstic.

Oferim a l’infant materials reals, els quals, sovint, desvetllen més interès que les mateixes joguines, com elements de la natura (fruits, fulles, castanyes, flors, …), de la vida quotidiana, etc.