L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: l’homofòbia – que d’acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia.

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Des de l’Ajuntament de Cunit s’ha iniciat el 2020 la commemoració d’aquest dia, en el context de la COVID-19, amb una proposta virtual de contes infantils contra la LGTBIfòbia. En pròximes edicions s’ampliaran les activitats amb l’objectiu de reflexionar sobre aquesta temàtica, afavorir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Podeu veure la sessió de contes en el següent enllaç:

https://www.facebook.com/ItsasneGaubeka/videos/10157340545711985