Cicle de concerts “Nits de gloria”

L’any 2013 es va iniciar el cicle de concerts amb la denominació de “Nits de Glòria” als jardins de la Masia del mateix nom. Aquests varen tenir una molt bona acollida per part dels assistents.

La Masia

És una antiga casa pairal, amb certs aires propis del noucentisme, que ha sofert diverses remodelacions. Possiblement, la construcció fou realitzada el 1894. Una part important de l’edifici està realitzada amb obra de fàbrica, tot i que també s’hi troba algun mur de paredat.

Els jardins es situen davant de la Masia al costat dret de l’accés principal.

‘Nits de Glòria’

Es tracta de concerts de petit format amb un caire intimista. Les dates varien cada any i solen celebrar-se dins de la primera quinzena d’agost

La varietat d’estils comprenen diferents tipus de música: Banda de fusió-jazz (música dixi dels Estat Units i adaptacions a la realitat catalana), Conjunt vocal de veus masculines, Concert de soprano i tenor (abraçant diferents tipus d’interpretacions com son l’opera, la versió, entre d’altres).

El cicle de concerts acostuma a acabar amb una sessió de Jazz.

Dia Internacional de la Dansa

La celebració del “Dia Internacional de la Dansa” fou establert per la Unesco a l’any 1982, atenent una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa, pertanyent a l’Institut Internacional de Teatre (ITI/UNESCO) i es va escollir el dia 29 d’abril, per ésser el dia que va néixer en Jean-Georges Noverre (1727-1810), coreògraf francès, innovador i estudiós d’aquest art, mestre i creador del ballet modern, a partir de la proposta del mestre rus Piepor Gusev de Leningrad, a l’efecte d’homenatjar al gran innovador del ballet clàssic.

Cada any des el 1982 es celebra aquest “Dia Internacional de la Dansa” com una forma d’atraure l’atenció sobre l’art de la dansa. També es cerca reunir a tots els que han escollit la dansa com a mitjà d’expressió per a que, traspassant les barreres culturals, polítiques i ètniques, celebrin la dansa i la seva universalitat amb un missatge comú.

En aquest dia, les companyies, escoles de dansa i organitzacions porten a termini un seguit d’activitats adreçades a una audiència fora del seu àmbit habitual. Es un dia de festa que celebren tots los països del món, amb espectacles adreçat a donar conèixer con espectacles especialment adreçats a la dansa mitjançant diferents expressions: classes obertes, assaig a l’aire lliure, conferències, exposicions, balls populars, etc.

A Cunit les representacions són a càrrec de les diferents escoles de dansa de la població i també de diferents entitats culturals on l’objecte és el ball en les seves diferents manifestacions (sardanes, flamenc, entre d’altres).

Concerts a la Plaça a l’estiu

Des de l’Ajuntament i per tal de promoure i potenciar la cultura, sobretot en l’aspecte musical, s’ofereix a la ciutadania un seguit d’audicions de música, a l’aire lliure i, en concret, al centre urbà de la població a l’estiu.

Les actuacions van a càrrec dels alumnes d’escoles de les Illes Britàniques. Normalment, es programen una desena de concerts d’estils diversos, des de les versions més clàssiques fins a música anglesa, jazz, passant per bandes sonores.

Tots els concerts són a la Pl del Casal, al costat de l’església de St Cristòfol amb l’àbsis romànic del segle XII il·luminat.