Imatge de Platges 4La platja constitueix un recurs ambiental, paisatgístic i turístic de primera magnitud pel municipi de Cunit, amb una importància cabdal com a motor turístic i econòmic, però a la vegada cal considerar-la com un recurs natural que cal protegir i conservar.

Cunit te un front marítim lineal de 2,5 Km., mesurat en linia recte, entre els termes de Cubelles a llevant i de Calafell a ponent, constitut per una platja fina, pràcticament contínua,  d´amplada variable i presidida per 7 dics exempts, construïts entre els anys 1977 i 1983 per fixar la línia de costa i que li dona un aspecte singular en forma de cales o badies que fa augmentar la línia de platja, gràcies a la seva forma semicircular, fins als 3,3 Km.

A part de ser un recurs de primera magnitud la platja suposa una forta exigència de manteniment, conservació, neteja i tractament per tal que es gaudeixi de les millors condicions higièniques, sanitàries i d´aspecte per a cobrir les necessitats de la població.

És sense dubte un dels elements definitoris del municipi, tant per la identitat intrínseca que presenta com per ser pilar fonamental de les activitats socials i econòmiques del municipi.

La qualitat sanitària de l´aigua i de la platja, d´acord amb les analítiques de l´Agència Catalana  de l´Aigua,  gaudeix de la qualificació d´excel·lent.

Els espigons afavoreixen que en termes generals, tret de les situacions de temporal de mar, que l’onatge sigui menor, cosa que juntament amb el passeig marítim, ara ja continu en tot el front de Cunit i  la bonança del nostre clima, fan que les nostres platges siguin idònies pel turisme familiar.

Les platges de Cunit estan dotades durant la temporada de bany amb un servei de salvament i socorrisme, dutxes, fonts,  rentapeus, lavabos;  així com altres serveis complementaris com guinguetes, gandules, pistes de voleibol, futbol-platja,  petanca,  jocs infantils i aparells de gimnàstica.

Des de la temporada de bany de 2016 la platja de Cunit està dividida en dues: la platja de Cunit Ponent que va del límit de terme amb Calafell fins el C/ Estació, abraçant el que seria els àmbits dels espigons 1, 2  i 3 i la platja de Cunit Llevant que va del carrer estació fins el límit de terme amb Cubelles, des de l’espigó 4 fins el 7.  Això fa que cadascuna de les platges opti per separat al guardó de Bandera Blava i que cadascuna tingui els serveis bàsics per tal de ser considerada com una platja per si sola, disposant cadascuna del servei de salvament i socorrisme i del corresponent punt de mostreig de la qualitat sanitària de l’aigua de bany.

Platja de Cunit Llevant

Imatge de Platges 5

Platja de Cunit Ponent

Imatge de Platges 6