La Festa Major d’estiu de Cunit.

Cunit té, com d’altres pobles que provenen de pagès, dues festivitats que coincideixen en èpoques de l’any on les activitats dels conreus tenien especial significació.
La Festa Major d’estiu se celebra el segon cap de setmana de juliol, en honor al seu patró, Sant Cristòfol. L’acte central és la missa de Sant Cristòfol que es realitzà diumenge i en acabar, la tradicional benedicció de vehicles.
Són quatre dies per gaudir d’espectacles, música, concerts i manifestacions tradicionals. Es tracta d’una festa que té en la participació popular el seu element identificador i en la qual carrers i places són el punt de trobada de tots els cunitencs i cunitenques.
Els carrers s’omplen per acompanyar a la cercavila de balls populars amb la participació de colles de la cultura popular catalana i, al correfoc, on el ball i el foc dels diables i del bestiari local són elements i diferenciadors.
La música tradicional catalana i la sardana també tenen cabuda amb la participació de l’Associació sardanista de Cunit. Activitats pel jovent, concerts i el Castell de Focs a la platja i el Ball de Festa Major. Els més menuts també tenen programació especial i com a punt i final, la Cantada d’Havaneres i Rom cremat.

Festa Major d’Hivern de Cunit

La Festa Major d’hivern se celebra el dia 20 de gener, en honor al segon patró de la localitat, Sant Sebastià.

Tradicionalment, aquesta festa era en honor de les feines de la pagesia, ja que Cunit havia estat un poble on els conreus eren part important de la seva vida econòmica.

És un dia per gaudir de la festa i les manifestacions tradicionals. Es tracta d’una festa que compta amb la participació popular i de diferents entitats. Hi trobarem sardanes, el tradicional concert-vermut, el ball de tarda i també activitats infantils.

La Diada Nacional de Catalunya

Cunit celebra l’11 de setembre la Diada Nacional de Catalunya, una festa declarada l’any 1980 pel Parlament de Catalunya i definida a l’article 8.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Durant la Diada Nacional de Catalunya es commemora la resistència de la ciutat de Barcelona després de 14 mesos de setge en 1714 davant el duc de Berwick durant la Guerra de Successió.

Es realitzen els actes institucionals pròpiament, amb l’ofrena floral a la plaça de la Vila i la cantada dels segadors i la ballada de sardanes. Així mateix, entitats culturals locals organitzen diversos actes amb motiu d’aquest dia.

Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi té un caire reivindicatiu de la cultura catalana. Tradicionalment, es regala un rosa i també hi ha costum de regalar un llibre.

Així mateix aquest dia se celebra el dia del llibre en commemoració de la mort de Miguel de Cervantes i William Shakespeare.
A Cunit hi trobem parades de venda de llibres i de roses per carrers i places per part d’associacions i comerços.
La Biblioteca Marta Mata sol acollir i organitzar diverses activitats i tallers amb motiu de la Diada de Sant Jordi.