Imatge de Situació geogràfica 3
Situació de Cunit en la Península Ibèrica

El municipi de Cunit es troba situat en la façana oriental de la Península Ibèrica, en la divisòria de la costa central catalana i la Costa Daurada. És el municipi costaner més septentrional de la demarcació de Tarragona i pertany a la comarca del Baix Penedès, on se situa en el seu extrem SE i limita amb la comarca del Garraf i de l’Alt Penedès.

El municipi de Cunit es situa en una latitud compresa entre els 41º 10′ i els 41º 161 de latitud nord i els 1º 35′ i 1º 38′ de longitud est, que limita al sud amb la Mediterrània, a l’oest amb Calafell; al nord amb Castellet i la Gornal i a l’est amb Cubelles; ocupant una superfície de 9,72 km², el que fa que sigui el quart municipi més petit dels 14 que formen la comarca del Baix Penedès amb capital al Vendrell. El municipi de Cunit només una petita part de la comarca, composta d’una estreta franja costanera i una zona muntanyosa d’aspecte arrodonit, de baixa altura, sempre per sota els 200 metres però amb pendents notables en el seu extrem oriental.

Imatge de Situació geogràfica 4
Situació de Cunit a la demarcació de Tarragona

Així es tracta d’un municipi petit, presidit per una platja de sorra fina, amb una amplada de 2m5 Km i una profunditat  màxima, a Costa Cunit, que en prou feines arriba als 4 Km, el que en principi ens fa pensar que te un component eminentment marítim, però la presència dels darrers contraforts de la serralada litoral li donen un aspecte més muntanyós i una orografia més irregular.

Es dona la circumstància que és el municipi que té el nucli urbà a menor altitud de tota la comarca amb un altura oficial de 10 metres sobre el nivell del mar, amb una altura màxima que no arriba als 200 m. i que fa juntament amb Calafell, que siguin els dos municipis de la comarca amb una altitud menor.