Ruta dels íbers Imatge de Ruta dels íbers 4

 

SORTIDA Pl. Catalunya
LONGITUD 5.2 Km
TEMPS EN MOVIMENT 1h 15 min
TEMPS TOTAL 2h 00 min
ALTURA MÀXIMA 90 m
ALTURA MÍNIMA 7 m
DESNIVELL +- 70 m
PENDENT MIG 2.7 %
DIFICULTAT MOLT FÀCIL
PUJADA MÀXIMA 7 %
BAIXADA MÀXIMA 9 %

 

CARACTERÍSTIQUES:

Itinerari molt curt, senzill i planell que ens porta al jaciment ibèric del Fondo del Roig. Travessa pirmer per una massa forestal de protecció local ben conservada i després la zona més agrícola de Cunit amb terres planes i fèrtils dominades per vinyes, garrofers, fruiters i algun camp de cereals. El poblat ibèric, descobert durant les obres de construcció de l’autopista C-32, és un establiment rural actiu entre els segles IV-III a.C.

El recorregut es troba senyalitzat amb marques de color VERMELL.

DESCRIPCIÓ:

Sortim de la Plaça de l’esglèsia, baixant pel C/ Sant Antoni i l’Avgda. de la Font per pendre l’Avgda Barcelona fins al C/ de la Creueta per la zona de Valparaíso Muntanya, on agafem el camí que ens portarà a la Baronia que creuarem pel C/ Rocallaura. Seguirem en direcció NW per una zona boscosa o n’hi ha nombrosos camins, deixant la finca de Cal Borges a la dreta i el Rectoret a l’esquerra per una zona boscosa i agradable que ens portarà a la travessa dels Íbers, just davant del Jaciment Iber del Fondo del Roig. Continuarem el camí de tornada, agafant el petit corriol que va paral·lel a la carretera en direcció est, fins davant del pont de l’autopista, on agafem girtant a la dreta un petit corriol que ens portarà a la finca de Cal Borges. Just a l’entrada de la finca, també a la dreta surt un petit corriol que al costat d’un camp de cirerers porta fina el dipòsit de Valparaiso Muntanya. Seguirem aquesta ampla pista forestal que ens tornarà a Cunit, arribant a la Plaça Clara Campoamor per continuar pel C/ Montblanc primer i Lligabosc desprès de baixada per a enllaçar amb el C/ Montserrat Roig i l’Avgda la Font , per retornar al punt de sortida.

NOTES:

Cal evitar fer el recorregut a les hores centrals del dia durant els mesos de més calor Resulta agradable fer-lo a mig matí a l’hivern o a mitja tarda i vespre durant l’estiu. Apta per a majors de 4 o 5 anys. Cal portar aigua, sobre tot de cara a l’estiu. Recorregut ciclable en BTT al 100%

DESCARREGA’T EL TRACK.

Per tal de descarregar el track del recorregut, informació adicional i als punts d’interés associats entreu al seguent enllaç, d’on ho podreu descarregar amb tota facilitat per posar-los al principals dispositius de GPS o aplicacions del telèfon:

https://ca.wikiloc.com/rutes-a-peu/cunit-al-teu-aire-i-fondo-del-roig-3580301

Mapa de la ruta:

Imatge de Ruta dels íbers 5

Perfil de la ruta:

Imatge de Ruta dels íbers 6