Cunit de Sud a Nord

Imatge de Cunit de sud a nord 4

SORTIDA Plaça. Catalunya
LONGITUD 9.5 Km
TEMPS EN MOVIMENT 2h 15 min
TEMPS TOTAL 3h 00 min
ALTURA MÀXIMA 175 m
ALTURA MÍNIMA 7 m
DESNIVELL + – 210 m
PENDENT MIG 2.8 %
DIFICULTAT Fàcil
PUJADA MÀXIMA 22 %
BAIXADA MÀXIMA 13 %

CARACTERÍSTIQUES:

Atractiu i complet recorregut que ens porta a recórrer el terme de Cunit de baix a dalt, fins a Costa Cunit, per recórrer els indrets més muntanyosos i forestals del nostre terme municipal, recuperant antics corriols i entrant de baixada al terme de Cubelles pels voltants de Mas Peirot i recorrent la serra de Sant Antoni, la carrerada de Sant Coloma i pujant al turó de Puig de Tiula.

Recorregut senyalitzat amb marques de color VERD.

DESCRIPCIÓ:

Sortim de Cunit pel càrrec Enric Granados i la Carrerada de Santa Coloma per agafar un corriol que ens porta a unes terres de conreu i s’enfila per la carena a la serra de Sant Antoni, amb bones vistes cap a la costa. Baixarem al Coll de Sant Antoni, seguim uns metres per la carretera i entrarem a les terres de la masia de Sant Antoni, per la tanca, girem a la dreta per anar a buscar el més llarg dels tres túnels que creuen la C- 32. Passem la carretera de Sant Antoni en direcció a l’Avenc però agafant el llarg i boscós corriol que ens portarà a passar per darrere de Cal Jové i ens portarà a la masia de Puig de Tiula. Pugem pel C/ Urà de Costa Cunit i just a dalt, girem a la dreta per la carrerada de Santa Coloma, un llarg i antic camí ramader, que ens portarà al cim de Puig de Tiula. Allà cal agafar el camí de la dreta en direcció a Cunit, que ens portarà cap a Mas Peirot. Just davant de l’entrada a la finca creuem la C-32 i seguirem pel terme de Cubelles cap a “la Gaviota“, per on sortim al Torrent d’en Pedro, la divisòria natural entre Cunit i Cubelles per on arribem a l’Av. Barcelona i d’allà retornem al punt de sortida.

NOTES:

Cal evitar les hores centrals del dia durant l’estiu. Ruta ideal per fer-la al matí a l’hivern o a partir de mitja tarda o vespre durant l’estiu. Cal portar aigua i calçat esportiu o de muntanya, ja que hi ha trams pedregosos. Apta a majors de 7 anys. Ciclable en BTT, en més d’un 95%. Variant: Permet escurçar el recorregut, 0,5 Km, al costat d’una torre elèctrica, sense anar a la masia de Puig de Tiula i Costa-Cunit, retrobant el camí dalt de la carena.

DESCARREGA’T EL TRACK.

Per tal de descarregar el track del recorregut, informació addicional i als punts d’interès associats entreu al següent enllaç, d’on ho podreu descarregar amb tota facilitat per posar-los als principals dispositius de GPS o aplicacions del telèfon:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cunit-de-sud-a-nord-321116

Mapa de la ruta: Imatge de Cunit de sud a nord 5

Perfil de la ruta:

Imatge de Cunit de sud a nord 6