L’Arxiu Municipal de Cunit fa una crida a la col·laboració ciutadana per recollir i preservar la Memòria Local sobre la COVID- 19

L’Ajuntament de Cunit posa en marxa la iniciativa “Vivències d’un confinament”. Es tracta de recollir documents gràfics que permetin preservar la memòria col·lectiva i deixar testimoni a les futures generacions sobre com van viure  els veïns i veïnes del municipi aquest temps de confinament i les situacions excepcionals ocasionades per la crisi sanitària del Covid-19.

Una iniciativa treballada amb la Regidoria de Participació Ciutadana, que en paraules del seu regidor, David Marquínez, tracta de “crear la memòria plural del confinament i a través de records i experiències. És un moment excepcional que ja forma part de la història i que, com a tal, cal preservar”.

La crida s’adreça a la població de Cunit que vulguin deixar constància de les seves experiències i reflexions personals, familiars o professionals durant el confinament: com es viu a les cases, com s’organitza una comunitat de veïns, la buidor dels carrers i espais naturals de Cunit, la interrupció de la nostra vida social, les expressions de solidaritat, de reconeixement al personal sanitari i el suport de les persones voluntàries, entre d’altres.

Com també, sobre les experiències laborals de les persones que treballen en primera línia en serveis essencials com salut, alimentació, neteja, seguretat…

Les aportacions documentals  es poden fer en dos moments:

–  Properament, enviant imatges, vídeos o escrits al correu: arxiu@cunit.cat emplenant un formulari de dades i descripció del document que s’ha tramès.

– Quan acabi aquest confinament, i l’Arxiu Municipal obri les seves portes, es recolliran els enregistraments de vídeo o àudio que ocupin molt d’espai i també d’altre material com pancartes, dibuixos de suport dels  nens i nenes, cartells de comerços i empreses i objectes creats a casa durant aquest període.

Prèviament,  es demanarà que s’enviï un correu electrònic a arxiu@cunit.cat amb una imatge de l’objecte o testimoni, el nom i cognoms de la persona autora i un telèfon de contacte. Un cop s’aixequin les mesures de confinament, s’informarà de quina manera  es recolliran aquests testimonis  a través dels documents originals que s’enviïn.

El material informatiu i documental que es reculli,  formarà  part del catàleg públic de l’Arxiu Municipal de Cunit  com a fons documental a preservar i difondre com a coneixement viscut de la societat cunitenca  i com un valor patrimonial.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email