L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, juntament amb la resta d’alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, han reinvidicat avui el terrritori baixpenedesenc en el Palau de la Generalitat de Catalunya.

Els màxims respresentants dels 14 municipis han reclamat al Govern de la Generalitat de Catalunya un seguit d’assumptes rellevants pel present i pel futur de la comarca.

El paraules de Jaume Casañas, és el primer cop que “es realitza una acció conjunta d’aquesta magnitud. Els 14 alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès fem pinya per a protestar davant un seguit de decisions i no decisions que directament afecten al Baix Penedès”.

Amb el lema “El Baix Penedès Existeix”, els alcaldes i les alcaldesses han demostrat una unitat institucional “innèdita fins avui, demostrem que volem el millor per la ciutadania i pels pobles del Baix Penedès. Tenim objectius comuns i que compartim més enllà de partits polítics i de ideologies”.

La principal queixa que han plantejat al Govern és la manca d’inversió destinada en els darrers anys en el Baix Penedès. Per això, han exigit un gir radical en la presa de decisions cap a aquest territori, que s’afrontin els reptes del Baix Penedès, que es tinguin en compte les oportunitats de la comarca i que els municipis baixpenedesencs entrin en els projectes d’inversió dels Pressupostos de 2022.

Per Cunit, l’alcalde Jaume Casañas reclama insistentment que s’escoltin les necessitats i demandes del municipi en quant a la construcció d’un nou Institut que per part de l’Ajuntament s’ha realitzat la tramitació corresponent, es demana una Comissaria de Mossos d’Esquadra i un Parc de Bombers pel sector del Penedès Marítim, també més serveis al CAP Cunit, un Pla de Suport a l’Ocupació. Pel que fa a la mobilitat, un assumpte que es considera també clau, Cunit reclama un Bus express cap a la ciutat de Barcelona, més i millor servei de Rodalíes i la gratuïtat de l’autopista c32.

Reivindicacions que l’alcalde Jaume Casañas ha posat damunt la taula del Govern de la Generalitat “i de les que esperem  resposta juntament amb les demandes del Baix Penedès. No podem perdre més temps”.

Els alcaldes i alcaldesses consideren que la comarca del Baix Penedès ve patint greuges des de fa anys, una situació que reclamen que canvïi al 2022, que permeti als pobles d’aquesta comarca no quedar enrere ni estancar-se en el progrés, en la creació d’oportunitats laborals, en la dinamització econòmica, en educació, en salut…

La unitat institucional de la comarca, ha d’existir i ha de persistir, els hi devem als nostres conciutadans, a tots i totes. Aquest és el primer pas d’un camí que ens ha de portar a recuperar el temps perdut i a fer-nos respectar davant del Govern”, Jaume Casañas, alcalde de Cunit, explica el motiu d’aquesta actuació en el següent video.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email