Caminada Popular per Cunit

Volta per les masies i camins recuperats

Imatge de Caminada popular per Cunit 1

DIA: 25 / SETEMBRE / 2021

HORA DE SORTIDA: 9:00 h.

LLOC: PLAÇA DE LA VILA, CUNIT

LONGITUD: 9,5 Km.

DESNIVELLS: + – 210 m.

DIFICULTAT: BAIXA

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

SORTIDA GRATUITA

Caminada popular per Cunit dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat i que a la vegada servirà reprendre l’activitat del programa de rutes guiades TOT NATURA de Cunit després d’una any d’aturada amb motiu de la pandèmia.

MAPA:                                                   INTRODUCCIÓ

Imatge de Caminada popular per Cunit 2El Casal de la Gent Gran Variat i atractiu recorregut circular per la meitat de llevant del terme de Cunit, la més boscosa del municipi, resseguint majoritàriament corriols bonics i boscos, alguns d’ells recentment recuperats, per recórrer el terme de sud a nord, amb l’atractiu de passar per algunes de les masies més emblemàtiques del municipi com són Cal Pla, Sant Antoni, Cal Jové i Puigdetiula i a la vegada que pujant el cim del mateix nom i el més conegut del municipi de 170 m i sostre de la ruta.

DESCRIPCIÓ:

Sortirem de la plaça de la Vila, creuant per sota l’Av. Barcelona i sortint de Cunit per la Deixalleria i agafant el corriol que voreja antics camps de conreu per arribar a la Masia de Cal Pla, d’estètica modernista. Agafarem un corriol que ens portarà a vorejar la Serra de Sant Antoni per l’obaga. Farem un curt tram inevitable de ela carretera de Sant Antoni creuant la C-32. Passarem per l’antic camp de tir en direcció a l’Avenc de Sant Antoni, però no hi anirem per ser un grup gran i el recinte reduït i tancat. Agafarem el preciós i poc conegut camí de l’obaga de l’Avenc que ens portarà a Cal Jové primer i després a l’espectacular i gran masia de Puigdetiula, de típica estètica de masia catalana, Pujarem a la carena i resseguirem el camí de les crestes o la Carrerada de Santa Coloma, que separa els termes de Cunit i Cubelles, pujant al Puig de Tiula i baixant per un corriol recuperat que ressegueix la carena final del Turó de la Garsa, per creuar l’autopista pel Pont de Mas Peirot i tornar a Cunit per la Gavina amb una curta entrada al terme de Cubelles. Dificultat baixa, amb algunes rampes amb pendent però curtes. Apta a majors de 7 anys.

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Caminada popular per Cunit 3

Altura màxima: 170 m. Altura mínima: 5 m.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals o sense. Sortida matinal amb sortida i arribada de la plaça de la Vila de Cunit. Hora prevista de retorn al voltant de les 13 h. Malgrat que la sortida és gratuïta és necessari efectuar inscripció prèvia amb nom i telèfon dels participants per seguir les directrius amb motiu de la COVID-19. No és necessari portar mascareta a l’aire lliure, però cal portar-la per si no es poden garantir les distàncies de seguretat. Per aquest motiu no s’efectuarà la visita a l’Avenc en ser un recinte tancat i petit ni tampoc podrem fer un refrigeri. S’obsequiarà a tots els participants amb un objecte promocional recordatori de la sortida.

Les inscripcions es poden efectuar prèviament pels canals habituals per mail, whatsapp, per telèfon i també abans de la sortida.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail o whatsapp. Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o bé a mediambient@cunit.cat. També es poden fer les inscripcions, reserves i consultes per whatsapp o telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges Telèfons: 977676318 – 606123173

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

Imatge de Caminada popular per Cunit 4

Galeria d'imatges