L’Ajuntament de Cunit està compromès a treballar perquè sigui un municipi més sostenible i responsable ambientalment. Per aquest motiu està duent a terme canvis en el model de recollida actual de residus del municipi per un model que combina la recollida porta a porta i
els contenidors intel·ligents, en funció de la tipologia urbanística dels diferents sectors del municipi. El canvi es va iniciar el setembre de l’any passat amb la implantació del nou model de recollida porta a porta de residus comercials i continua aquest 2024 amb la implantació del nou model de recollida de residus domiciliaris.

Els objectius d’aquest canvi de model són:

 Assolir un 70% de recollida selectiva. Actualment només reciclem un 41% dels nostres residus, mentre que els objectius d’Europa marquen un mínim del 55% per l’any 2025, un 60% pel 2030 i un 65% l’any 2035. El nou model de recollida que es vol implantar permet augmentar la quantitat i qualitat dels residus que es recullen selectivament.
 Contribuir a estabilitzar la taxa de residus, ja que tant la normativa europea com la catalana penalitzen els municipis que reciclen poc i, en els propers anys, el cost de no reciclar serà molt alt.
 Fomentar l’economia circular a través del reciclatge. Un residu és un recurs. Si reciclem correctament podem allargar la vida útil dels recursos, evitar l’extracció de matèries primeres del medi natural, reduir les emissions de CO2 i mitigar els efectes del canvi climàtic.

El nou servei de recollida porta a porta de residus domiciliari entrarà en funcionament l’1 de març, mentre que el de contenidors intel·ligents començarà a l’estiu. Durant els mesos de gener i febrer es durà a terme un seguit d’accions informatives per donar a conèixer el
funcionament del nou servei i lliurar el material necessari per a la participació de la ciutadania.

Les accions previstes es detallen a continuació:

SESSIONS INFORMATIVES:
En aquestes sessions s’informarà del funcionament del nou servei de recollida i es resoldran els dubtes que hi puguin haver.

Tindran lloc els dies següents:

 Divendres 26 de gener i 2 de febrer, a les 19:30h al Teatre Municipal (Carrer de Sant Joan, 2)
 Dissabtes 27 de gener i 3 de febrer, a les 11:00h a Cal Cego (Carrer Ponent, 1)

PUNTS INFORMATIUS I D’ENTREGA DE MATERIAL:
Hi haurà dos punts d’informació i entrega de material a través dels quals es donarà informació i es lliurarà el material necessari a la ciutadania. Funcionaran del 6 al 29 de febrer, en horari de 9:30h a 13:30h i de 17h a 20h,  de dimarts a dissabte, i segons la zona del municipi en la que es resideixi s’haurà d’anar a un punt o a l’altre, tal i com es detalla a continuació:

 ANTIC CAP (Carrer D’Onofre Llopis, 11): Els veïns i veïnes dels habitatges de les urbanitzacions següents: Plademar, Casc Antic, Solcunit, Can Molas 3, Procunit, Els Ametllers, Valparaiso Muntanya i Parc Central.
 CAL CEGO (Carrer Ponent, 1): Els veïns i veïnes dels habitatges de les següents urbanitzacions: La Baronia, Ampliació Puig Pelós, Puig Pelós, El Rectoret, Can Nicolau, Can Molas 2, Zona Sant Jaume, Can Torrents, Cal Cego (només habitatges situats sobre de l’avinguda Barcelona), Can Molas 1 i Can Toni (només habitatges situats sobre l’avinguda Barcelona).

Es preveu també la realització d’una campanya digital a través de les xarxes socials del Consistori.

Per a qualsevol dubte o aclariment sobre la campanya es pot contactar amb l’Ajuntament a través del telèfon 977 67 63 18.

Càpsula informativa del canvi de sistema en la recollida de residus domiciliària.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email