L’objectiu, gaudir de les platges amb seguretat

Després d’hissar la bandera blanca a les platges de Cunit com a símbol d’una temporada sense víctimes mortals a la costa cunitenca, s’ha donat compte al Ple Municipal de la Memòria del Servei de Socorrisme i Salvament marítim 2020.

Aquesta ha estat una temporada diferent marcada per la gestió de la situació produïda per la Covid19 i l’adaptació dels serveis a la normativa i a les instruccions sanitàries establertes per les autoritats competents. En base a aquesta situació, i amb l’objectiu de garantir la qualitat en el servei es va optar per a la contractació a més del personal socorrista aquàtic, de 12 vigilants (6 per a reforçar el Servei de socorrisme fent tasques de vigilància de mar
i sorra, i 6 vigilants de terra, per a poder fer front a les mesures de seguretat de la COVID 19).

Els mòduls de salvament es van reduïr a 1 per minimitzar el risc de contagis.

En total, s’han registrat 460 avisos de prevenció/vigilància de banyistes, dada que manifesta la constant labor  preventiva que s’ha portat a terme per part de l’equip humà que ha format part del servei, també en dues ocasions fora de l’horari del servei o, fins i tot, fora de la zona marítima.

Actuacions de la Policia Local durant l’estiu

En un estiu diferent, la Policia Local ha instruit 311 denúncies entre els diferents delictes tipificats i 930 sancions de trànsit.

Els agents han assistit en 36 ocasions accidents de trànsit, han realitzar actuacions assistencials en l’àmbit de la convivència ciutadana (veïns, comerços, via pública…) en 137 ocasions i en 122 ocasions actuant en situacions domiciliàries. La Policia Assistencial ha estat present en 150 conflictes relacionats amb l’ocupació il·legal, amb menors d’edat o amb al gent gran.

En la vessant administrativa, la Policia Local ha realitzat un total de 286 actes administratius (informes, diligències, notificacions…).

Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, explica que “aquest estiu que acabem de passar ens ha marcat encara més els nostres obejctius de servei públic pel que fa a la protecció de la població. Des de l’inici de l’estat d’alarma venim arrossegant unes sinèrgies marcades per la situació sanitària de les quals, en cap cas, podem desviar-nos ni abaixar la guàrdia. La situació obliga tant a l’administració com a la ciutadania a actuar en tot moment amb la màxima responsabilitat, ara un cop passada la temporada podem afirmar que el balanç  a Cunit és positiu, per això vull felicitar als equips humans dels dos serveis de Policia Local i de Protecció Civil la seva vocació, professionalitat i implicació”. 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email