L’ajuntament de Cunit i el GEPEC (Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya) fan valoració sobre com s’ha desenvolupat la nidificació del corriol camanegre a les nostres platges des del passat mes de febrer.

El corriol camanegre és un ocell que viu a la platja i nidifica a terra. Actualment a Catalunya, es troba catalogada com a espècie vulnerable. La disminució de la seva població s’atribueix a la degradació del seu hàbitat associada a l’augment de la pertorbació humana.

Després que les dues institucions signessin, el passat mes de maig, el conveni de col·laboració per a protegir els nius del Corriol Camanegre durant l’època de cria, i després del seguiment realitzat al llarg de tot el litoral cunitenc, s’ha pogut comprovar que la zona de cria per excel·lència es troba a la zona de recuperació dunar de la Platja de Llevant. La proximitatdel Torrent d’en Pedro la fa una zona idònia per l’ alimentació i refugi dels pollets.

Durant tot el període, s’han  observat i protegit  6 postes, de les quals tres van ser abandonades abans d’ eclosionar els ous (degut a molèsties diverses) i de la resta van eclosionar 8 cries, de les quals 3 van arribar a volar. Les altres 5 van ser depredades per diferents animals.

Des de el mes de març i fins al mes d’agost, s’ha fet aquest seguiment de les postes per protegir-les dels predadors amb gabions, s’han posat perímetres de protecció per protegir els pollets i s’han realizat informes mensuals analitzant els factors que alteren l’exit reproductiu de l’espècie a les nostres platges.

Jose Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient i Platges destaca que “S’ha de continuar treballant per a poder fer un us lúdic de la platja amb el mínim impacte sobre l’ecosistema marí. Per això, de cara a l’any vinent, es renovarà el conveni de col·laboració amb el GEPEC-Edc i s’està estudiant la possibilitat d’ampliar-lo amb d’altres actuacions necessàries per a seguir recuperant l’espai dunar del municipi”.

Es tindràn en compte les observacions recollides a l’informe final del grup ecologista per dur a terme futures accions de millora.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email