La tercera campanya d’excavacions a la Cova de l’Avenc de Sant Antorni ha donat com a resultat troballes històriques que dónen informació i ubiquen als primers pobaldors cunitencs. Es tracta de restes humanes i d’un troç de ceràmica del Neolític, aproximadament de fa 4.000 anys.

La Cova de l’Avenc és un dels punts més emblemàtics del municipi, que s’investiga des de la regidoria de Turisme i Patrimoni. Tal i com explica el regidor Jaume Casañas “les accions de patrimoni les combinem amb les politiques educatives amb les escoles, amb l’objectiu que els més petits coneguin i aprenguin amb el patrimoni local i que en un futur en tinguin cura“. L’Ajuntament de Cunit va optar per preservar la cova, per impulsar la investigació i les excavacions i compartir les troballes amb la ciutadania a través de visites guiades.

L’equip d’arqueòlegs encapçalat per Artur Cebrià està treballant des de fa 3 anys. Aquest no és el primer cop que troba restes humanes, en la segona excavació es van trobar òssos humans d’entre 1.000 i 5.000 anys d’antiguitat.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email