La setmana passada el temporal de mar associat a la pressió Aline que ens va afectar de ple dijous i divendres, provocant onades de més de 4 m, va provocar una afectació molt general i important a tot el front marítim de Cunit, amb uns efectes tant o més devastadors que el que va tenir el temporal Glòria del gener de 2020.

Dissabte en anar a la baixa el temporal puntualment l’onatge, es van iniciar els treballs de retirada de part de la sorra a la zona més afectada de l’Av. Juli Cèsar. Avui s’han reprès els treballs, amb dues màquines que aniran retornant la sorra i apilant-la a les entrades per evitar noves entrades d’aigua. S’espera que el temporal torni a augmentar, amb forta maror avui i demà, amb onades que se situaran mentre els 1,5 i 2 m d’altura a la mateixa línia de costa. No s’espera una afectació destacable al passeig marítim, tot i que les onades al trencar amb el passeig marítim a la xona del C/ Estació pot fer que entri una mica d’aigua en aquest sector, tot i que sense sorra.

Atès el gran volum de sorra existent al Passeig marítim, en alguns punts amb altures de més de 15 cm i amb una longitud afectada de més de 800 m, farà que els treballs de retirada neteja de la sorra i condicionament del passeig i del tram rodat de carrer així com la part baixa d’algunes carrers com Amílcar barca; s’allargui durant gran part d’aquesta setmana.

S’espera que a partir de dimecres la situació marítima vagi a la baixa.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email