Els dijous 19 i 26 de setembre de 2019, de les 17 a les 19 h, l’Espai Jove Cunit (carrer dels Horts 2, Cunit) acollirà el Taller de Rap Antiracista que té com a objectiu demostrar als joves com la música pot ser una eina per evidenciar les discriminacions racistes. També es persegueix crear i consolidar una xarxa ciutadana antirumors a la comarca del Baix Penedès, amb la coordinació i execució de la Fundació Surt. Aquesta és una acció conjunta que implica les poblacions de Cunit, Calafell, El Vendrell i L’Arbós contra les discriminacions racistes i la propagació de falsos rumors que impedeixen una bona convivència.

El taller forma part del servei de promoció i sensibilització ciutadana contra el racisme i les discriminacions de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, desenvolupat pel Consell Comarcal del Baix Penedès, i que compta amb la implicació de l’Ajuntament de Cunit.

El Taller de Rap Antiracista serà realitzat per Versembrant, l’escola itinerant de rap, que fa més de quatre anys que fomenta la consciència crítica del jovent mitjançant l’art urbà i el hip-hop.

Pau Llonch, músic de rap reconegut i un dels creadors del projecte Versembrant, ha desenvolupat diversos tallers en altres municipis, acostant al jovent la història del moviment hip-hop, amb una metodologia que ells anomenen ‘filosofia de la praxi’ que afavoreix que els i les participants, després d’un seguit de debats i reflexions, creïn cançons amb un contingut constructiu sobre com erradicar el racisme i com construir, entre tots i totes, una societat més igualitària i cohesionada.

Des de l’Espai Jove Cunit es convida a tots i totes les joves a participar en aquest taller que els permetrà fer l’enregistrament d’una peça de rap de creació col·lectiva. Les places són limitades i, per aquest motiu, cal fer prèviament les inscripcions a: educadors@cunit.cat o per missatge privat al compte d’Instagram @jovescunit

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email