El Servei de Primera Acollida, és un conjunt de recursos que  respon a les necessitats de formació i informació adreçat a persones estrangeres immigrades.

Aquests recursos corresponen a l’acompanyament,  la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Inés Garcia, regidora d’Immigració, explica que “amb aquestes formacions posem coneixements a l’abast de les persones immigrades al nostre municipi que els permetin viure el seu dia a dia a Cunit i en definitiva a Catalunya”.

Un dels continguts a acreditar, en aquest procés de certificació,  és una formació d’una durada de 15 hores sobre el coneixement de la societat catalana, anomenat Mòdul C, que en els mesos d’octubre i novembre del 2020 s’ha realitzat amb dos grups de persones a l’edifici de l’Espai Jove de Cunit.

Cadascun dels cursos realitzats s’ha repartit en 4 setmanes de formació, un dia a la setmana i una durada de de 3: 15 hores  per dia. Hi ha participat un total de 13 persones, que prèviament havien iniciat el circuit en el Servei de Primera Acollida de Cunit.

En aquesta formació del Mòdul C , els coneixements que s’imparteixen són coneixements bàsics dels trets fonamentals de Catalunya i del municipi de Cunit, drets i deures fonamentals, recursos públics i privats i els coneixements necessaris per l’accés i el manteniment de la regularitat administrativa necessària per viure a Catalunya.

És el propi Servei de Primera Acollida que informa dels recursos formatius del mòdul C, de català o altres, disponibles en el municipi, a la vegada que es posa ala disposició de recursos en línia amb els continguts bàsics d’aquest mòdul.

Aquest mes d’octubre del 2020 s’ha iniciat, també a través de: el Servei de Primera Acollida de Cunit, la Secretaria d’Igualtat Migracions i Ciutadania i el Consorci per la Normalització Lingüística una formació de Català Bàsic 1. Va dirigit a persones que no parlen ni entenen el català i volen desenvolupar les habilitats orals per relacionar-se amb el seu entorn o per desenvolupar les seves tasques professionals.

En aquest cas, la formació es va iniciar presencialment a l’edifici de l’Espai Jove de Cunit, però arrel de les noves mesures sanitàries ha continuat de forma virtual. Hi participen un total de 8 persones, i té una durada de 45 hores, repartides en dos dies a la setmana de 10 a 13h.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email