Entre els dies 30 de novembre i 4 de desembre, l’alumnat dels cinc grups de tercer curs de l’ESO ha començat les accions del Servei Comunitari del curs 2020-2021. Enguany, aquesta primera setmana de treball s’ha centrat en l’arranjament i neteja dels espais dunars del litoral cunitenc. Cada grup s’ha dirigit un dia de la setmana a les platges del municipi per tal de retirar plantes invasores que fan malbé les dunes i els escosistemes locals.

A més, s’ha aprofitat la intervenció per tal de retirar grans quantitats de plàstics i de restes de brossa.

L’activitat s’ha tirat endavant juntament amb la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cunit i amb la monitorització del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC).

La jornada de treball s’iniciava amb una xerrada per part d’un tècnic especialista, el qual introduïa l’alumnat en les claus dels espais dunars i en la importància de la seva preservació. Tot seguit, cada grup s’adreçava a una àrea específica del litoral per tal de realitzar les actuacions assenyalades.

Recordem que el Servei Comunitari és una acció educativa, en el marc del currículum obligatori, que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En el cas de l’Institut Ernest Lluch i Martín, al llarg dels darrers anys s’han desenvolupat nombroses iniciatives per tal de contribuir a la millora de la comunitat en diversos àmbits d’actuació. A partir del segon trimestre es continuaran desenvolupant noves activitats.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email