El Segon Dividend Digital és la banda de freqüències al voltant dels 700 MHZ que ha de ser alliberada per a permetre el desplegament de les xarxes de telecomunicacions 5G. Aquesta banda actualment està ocupada per canals de la TDT que s’hauran de traslladar a altres freqüències.

El passat 30 de setembre era el darrer dia per a resintonitzar els canals de la Televisió Digital Terrestre a la comarca de Tarragona, a conseqüència de l’aplicació del Segon Dividend Digital.

La data límit en la qual havia d’estar completat el Segon Dividend Digital a tot Europa era el 30 de juny de 2020, però a causa de la situació excepcional creada per l’emergència sanitària de la Covid-19 aquesta es va posposar fins al 31 d’octubre de 2020.

Les actuacions que cal realitzar als habitatges afectats:

– Els habitatges unifamiliars amb antena individual i els edificis amb amplificador de banda ampla (edifici de fins a 3 o 5 habitatges) no hauran de fer cap adaptació de l’antena, només caldrà resintonitzar els canals mitjançant el comandament del televisor.

– Als edificis dotats de centraletes programables o amplificadors monocanal caldrà l’actuació d’un instal·lador de telecomunicacions registrat. L’administrador de la finca o el president de la comunitat de veïns s’haurà de posar en contacte amb l’empresa instal·ladora. Un cop fetes les adaptacions necessàries a l’antena, caldrà que cada veí resintonitzi els canals mitjançant el comandament del televisor.

Trobareu els enllaços a la informació sobre els ajuts per finançar les adaptacions de les antenes dels edificis que ofereix el Ministeri d’Assumptes Econòmics i la Transformació Digital:

Informació general del Segon Dividend i Ajudes del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. 

Pla d’Actuacions per a l’alliberament del Segond Divident Digital.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email