L’ajuntament ha aprovat inicialment l’Ordenança de Civisme i Convivència que ja va anunciar el passat mes de juliol.

A partir d’ara es dóna un tràmit de 30 dies d’informació pública i un període d’audiència prèvia a les entitats veïnals del municipi.

L’objectiu principal d’aquesta ordenança és l’establiment d’un clima de civisme, de convivència social i respecte mutu, que fomenti les relacions solidàries, tolerants i respectuoses entre ciutadans i ciutadanes i que estableixi mecanismes per corregir i, si s’escau, sancionar les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida.

El document, que es centra tant en l’entorn urbà com en l’ús dels béns públics, contempla un Règim de sancions, tot i que també incorpora, com a important novetat, l’adopció de mesures alternatives per qui la incompleixi, sempre que l’infractor reconegui la responsabilitat i tingui la voluntat  de participar en accions comunitàries per la reparació dels danys.

D’entre les novetats es destaca la prohibició de realitzar obres menors els diumenges a domicilis.

L’alcaldessa Dolors Carreras ha avançat que es crearà un grup d’Agents Cívics per a informar a la ciutadania.

També incorpora, com a important novetat, l’adopció de mesures alternatives per qui la incompleixi, sempre que l’infractor reconegui la responsabilitat i tingui la voluntat  de participar en accions comunitàries per la reparació dels danys.

 

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email