El Ple de l’ajuntament de Cunit ha aprovat, tal i com es va anunciar, iniciar l’expedient per a la creació d’una Taula de treball per a tractar els usos de la pirotècnia al municipi, més enllà del castell de focs de festa major.

A proposta de la nova regidoria de Convivència i Ciutadania, es pretén fer les festes més segures, inclusives i no contaminants i crear un grup de treball entre les regidories de Cultura, de Protecció Animal, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana i la proposant.

Es considera que els riscos de la pirotècnia són tant pel que fa als residus químics, al soroll que afecta a la sensibilitat de persones i mascotes i al risc d’incendi i risc de cremades a persones.

L’objectiu d’aquesta taula de treball és de cercar alternatives per limitar l’ús de la pirotècnia al municipi a través de:
– pla de treball amb les entitats culturals cunitenques per cercar alternatives i calendar els canvis de forma progressiva.
– crear una ordenança que marqui dies i horaris per disparar-la.
– fer campanyes de difusió i conscienciació sobre els efectes de la pirotècnia en els sectors sensibles de la societat.
– realitzar una enquesta a la població per part de la regidoria de participació ciutadana.

Dolors Carreras, regidora de Convivència i Ciutadania, explica aquesta proposta “és evident que cal posar damunt la taula la problemàtica de l’ús de la pirotècnia en festes populars. Hem d’establir un criteri clar tenint en compte totes les sensibilitats i tots els riscos que comporta de celebrar aquest tipus d’espectacles”.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email