L’alerta va entrar en vigor el passat 15 de juliol i es manté davant la greu sequera i l’alt risc d’incendi persistent.

19 de juliol de 2022. Després dels greus incendis que està patint Catalunya aquesta setmana a causa de l’onada de calor i la greu sequera que ens està afectant, Protecció Civil de la Generalitat ha decidit mantenir actiu en fase d’ALERTA el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant l’alt risc d’incendi a tot el territori.

Tot i que segons les previsions meteorològiques les temperatures podran baixar una mica, la calor persistent es mantindrà i la previsió de pluja continua inexistent. Per això es demana la màxima col·laboració ciutadana davant la sequera generalitzada i l’alt risc d’incendi existent a tot arreu durant els propers dies.

Cunit segueix entre els 275 municipis en nivell 3 del Pla Alfa. És molt important trucar al 112 si es veu una columna de fum. 

Cal recordar la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar. No llençar burilles. És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

L’estat actual de la vegetació a Cunit és molt vulnerable, amb 136 mm. de precipitació caiguda en tot l’any, quan el valor mitjà se situa en els 270 m.

Per tant, la precipitació d’enguany es un 50% per sota de la normal i en  un context de temperatures clarament superiors a les normals, de mes de 2,5º per sobre de la mitjana en els darrers 3 mesos.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Mesures vigents que afecten a 275 municipis de 20 comarques:

  • Es suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a en algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.
  • Es suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, …) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email