L’Ajuntament de Cunit posa en marxa un projecte formatiu per la comunitat educativa. L’objectiu és donar una visió integral del conflicte, prevenir-lo i gestionar-lo adequadament, intercanviar les experiències i vivències entre els professionals de les escoles del municipi, i com s’afronten els conflictes. Es parteix d’una creença ferma en què la millor manera de gestionar un conflicte és prevenir-lo. Aquesta iniciativa es fa en col·laboració amb el Programa de Prevenció de la Delinqüència Juvenil i a la Mediació Comunitària (PMC) del Departament de Justícia Juvenil, i a iniciativa del Servei de Mediació i Convivència municipal.

Als professionals se’ls farà una formació en Eines per l’anàlisi i Gestió dels Conflictes, Mediació i Mediació Reparadora. Anirà adreçada a tot el professorat de les tres escoles de primària i de l’institut, així com a les coordinadores del menjador escolar. L’objectiu és donar a conèixer formes alternatives de gestió dels conflictes i veure els beneficis emocionals del conflicte, com a una oportunitat d’aprenentatge i de creixement.

Paral·lelament es farà formació en Mediació a l’alumnat de tots els centres de primària i secundària. L’alumnat farà un primer treball a través d’una enquesta adreçada a les famílies, amb la intenció d’implicar-los en tot el treball i anar teixint una xarxa entorn la cultura de  la mediació i de prevenció dels conflictes. Es programarà una sessió formativa conjunta per professorat, alumnat i famílies per tal d’ intercanviar les experiències i vivències entorn al conflicte i com gestionar-lo.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email