L’Ajuntament de Cunit, a través de la Regidoria d’Igualtat i Dona, ha posat en marxa un projecte de prevenció dels abusos sexuals a menors a les 3 escoles d’educació primària del municipi. Durant el gener de 2020 es duran a terme tallers de prevenció per a l’alumnat de 3r i 5è de primària, a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada en aquesta temàtica. Aquestes són les primeres activitats del projecte que s’espera poder ampliar de cara a final d’aquest curs i el curs vinent amb formació per a alumnat de secundària, per a les famílies i el professorat de tots els centres educatius de Cunit.

L’alumnat de 3r de primària realitzarà el taller “Les cortines d’aire: un conte per prevenir”. La metodologia utilitzada a l’activitat és la representació animada d’un conte que facilita el col·loqui amb els nens i nenes assistents. L’objectiu de l’activitat és conscienciar sobre situacions abusives, mecanismes per demanar ajuda, reflexionar sobre situacions complexes en un ambient lúdic, i sobretot dotar als infants d’eines d’autoprotecció davant una possible situació futura de risc.

L’alumnat de 5è de primària realitzarà el taller “Les cortines d’aire”, una activitat basada en el teatre social, on dos actors (actor i psicòloga) representen 3 situacions que permetran la discussió i aprofundiment de la temàtica de l’abús sexual infantil. I es demana la col·laboració dels alumnes per acabar la història i prendre decisions sobre què està passant. Els objectius de l’activitat són visibilitzar l’existència de situacions d’abús sexual infantil; prevenir situacions “incòmodes” i donar eines per poder demanar ajuda.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email