Per tercer curs consecutiu, l’Ajuntament de Cunit, a través de la Regidoria d’Igualtat i Dona, du a terme el projecte de prevenció dels abusos sexuals a menors a les 3 escoles d’educació primària del municipi. Del 12 al 31 de maig de 2022 es duran a terme tallers de prevenció per a l’alumnat de 3r i 5è de primària, a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada en aquesta temàtica.

L’alumnat de 3r de primària realitzarà el taller “Les cortines d’aire: un conte per prevenir”. La metodologia utilitzada a l’activitat és la representació animada d’un conte que facilita el col·loqui amb les nenes i els nens assistents.

L’objectiu de l’activitat és conscienciar sobre situacions abusives, mecanismes per demanar ajuda, reflexionar sobre situacions complexes en un ambient lúdic, i sobretot dotar a les nenes i els nens d’eines d’autoprotecció davant una possible situació futura de risc.

L’alumnat de 5è de primària realitzarà el taller “Acabem la història”, una activitat basada en el teatre social, on dos actors (actor i psicòloga) representen 3 situacions que permetran la discussió i aprofundiment de la temàtica de l’abús sexual infantil. I es demana la col·laboració de l’alumnat per acabar la història i prendre decisions sobre què està passant.

Els objectius de l’activitat són visibilitzar l’existència de situacions d’abús sexual infantil; prevenir situacions “incòmodes” i donar eines per poder demanar ajuda.

El calendari dels tallers és el següent:

• Escola Sol Cunit:

12 de maig: Activitat “Acabem la història” per 5è de primària.

30 de maig: Activitat “Les cortines d’aire” per 3r de primària.

• Escola Pompeu Fabra:

16 de maig: Activitat “Acabem la història” per 5è de primària i activitat “Les cortines d’aire” per 3r de primària.

25 de maig: Activitat “Acabem la història” per 5è de primària.

• Escola Els Cossetans:

18 de maig: Activitat “Les cortines d’aire” per 3r de primària.

31 de maig: Activitat “Acabem la història” per 5è de primària.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email