A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per als dies més assenyalats de Nadal. Perquè entre tots i totes podem celebrar un Nadal de la forma més segura possible tot i la situació provocada per la pandèmia de COVID-19.

Pautes a seguir.

Es recomana que les trobades comportin el nombre més reduït de persones possible. Tot i això, les trobades i reunions es limitaran al nombre màxim de 10 persones.

A banda del nombre màxim de persones, es recomana que a les reunions socials no coincideixin persones provinents de més de dues bombolles de convivència (és a dir, grups de persones de dos domicilis diferents). A més, es recomana que, per a totes les celebracions del període nadalenc, cada bombolla de convivència es relacioni amb un màxim de dues altres bombolles de convivència, sempre les mateixes.

Es recomana que la bombolla de Nadal estigui formada per persones de bombolles de convivència que ja tenen un contacte proper, tant per distància física com per freqüència de contacte, com poden ser pares, fills, germans, amics que visquin a prop del domicili. Cal evitar la interacció física amb persones de contacte no habitual com poden ser familiars o amics que visquin lluny o amb qui faci mesos que no es té contacte.

Les persones amb símptomes, diagnosticades o contactes de positius de COVID-19 no poden assistir a trobades o reunions i han de quedar-se al seu domicili complint amb les mesures d’aïllament.

Preparació de les trobades

Es recomana que hi hagi una preparació de les trobades extremant les mesures preventives els 7 dies anteriors a la trobada.

Això implica que tots els integrants de la bombolla de Nadal, minimitzin les interaccions fora de la respectiva bombolla de convivència.

És especialment important en cas de preveure trobades amb persones de grups de risc o especialment vulnerables, com són persones grans, amb malalties cròniques o altres.

  • Per la Nit de Nadal i la Nit de cap d’Any es flexibilitzarà el confinament nocturn que s’iniciarà a les 01:30 h del dia 25 de desembre i 1 de gener, respectivament.
  • Per a la Nit de Reis el confinament nocturn s’endarrereix fins a les 00 h per a que la gent que pugui fer ús de l’horari de compres fins a les 22 h.
  • Resta de dies: confinament nocturn de 22:00 h a les 06:00 h.
  • Per la Nit de Reis es permetrà que els establiments comercials estenguin l’horari d’obertura fins a les 22 h.Es recomana que l’activitat comercial es realitzi amb els desplaçaments mínimsa prop del domicili, i en grups petits per evitar aglomeracions i interaccions socials, especialment en el cas d’espais tancats i d’espais on habitualment hi ha alta afluència.
  • El temps de permanència a l’interior també s’ha de minimitzar.

Restauració

  • Per la Nit de Nadal i la Nit de cap d’Any es permetrà l’obertura al públic fins a les 01:00 h dels dies 25 de desembre i 1 de gener, respectivament.

Es recomana fer ús de les terrasses i els espais a l’aire lliure preferentment i cal reforçar la ventilació dels establiments.

Es recomana evitar música elevada que afavoreixi que els clients hagin de cridar (generació de més aerosols).

L’ocupació de la restauració s’ajustarà a la limitació de percentatge vigent, per cada tram.

Els dies 24, 25 i 26 de desembre i els dies 31 i 1 de gener es permetrà fer ús de la restauració en grups de fins a 6 persones per taula o grups de taula.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email