L’equip d’arqueòlegs que porten a terme la quarta actuació dins de la Cova de l’Avenc, ha anunciat les noves troballes localitzades en aquest escenari tan emblemàtic del municipi.

Es tracta d’una part de fèmur humà i unes peces de puntes de llança. Aquests nous elements s’afegeixen a les peces ja trobades en les anteriors excavacions, que s’estan realitzant des de fa uns 6 anys a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni.

La Cova de l’Avenc és un dels elements patrimonials que des de fa anys s’investiga a través de convenis que l’Ajuntament de Cunit estableix amb un equip d’arqueòlegs encapçalat per Artur Cebrià, qui també realitza els treballs actuals.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, incideix en la importància de les noves troballes: “continuar obtenint nous elements, ens proporciona més informació de cara a la divulgació i coneixement de la nostra pròpia història. Gràcies a l’equip de professionals encapçalats per l’Artur Cebrià que, un cop més han aconseguit recuperar part de la nostra història com a poble”.

Altres troballes anteriors

Els darrers treballs van ser fa poc més de dos anys, a l’estiu de 2018, i van donar com a resultat troballes històriques que van confirmar la ubicació dels primers pobladors cunitencs. Eren restes humanes i peces de ceràmica del Neolític, aproximadament de fa 4.000 anys. Aquest no va ser el primer cop que es van trobar restes humanes, en la segona excavació es van trobar òssos humans d’entre 1.000 i 5.000 anys d’antiguitat.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email