En el marc d’un esforç conjunt per preservar i comprendre el patrimoni històric de Cunit, avui s’inicien les noves excavacions al jaciment arqueològic de Puig Pelós.

Aquesta iniciativa, encapçalada per la regidoria de Patrimoni i Història Local, representa “un pas significatiu cap a la recuperació i la comprensió de la nostra herència cultural”, segons paraules del regidor Joan Solé.

Puig Pelós, situat en una elevació estratègica de Cunit, ha despertat l’interès dels arqueòlegs i historiadors locals en els darrers anys. Amb l’inici d’aquestes excavacions, “esperem entendre millor la vida de les comunitats que van habitar aquesta regió”, explica Solé, qui afegeix que es tracta d’ “un testimoni viu del passat de Cunit. Amb aquestes excavacions, aspirem a connectar-nos amb les nostres arrels i compartir aquest llegat amb les generacions futures”.

L’equip d’arqueòlegs, dirigit pel reconegut expert Dani López, continuen treballant per a documentar aquest Jaciment amb la intenció de museïtzar-lo. Es preveu que aquestes excavacions donin com a fruit significatives troballes que enriqueixin el coneixement de la història local.

Com en altres ocasions i en altres punts on s’han realitzat excavacions, es programaran visites guiades a les escoles per donar oportunitats a les generacions més joves d’explorar les seves arrels.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email