L’ajuntament de Cunit ha renovat el conveni de col·laboració amb el GEPECEdc (Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans) per al control i protecció de les postes del corriol camanegre, un any més, a les nostres platges.

Ja s’han observat les primeres parelles d’ocells a la zona del Torrent d’en Pedro (al límit amb Cubelles). Es recorda que a la platja de Llevant (des de Cubelles fins a l’Av de la Font), des del dia 1 de març no es pot accedir amb les nostres mascotes. Enguany, la Policia Verda vetllarà especialment pel compliment d’aquesta ordenança.

El GEPEC compta amb un grup de veïns voluntaris que els ajuden a localitzar i vigilar els nius. Aquest any es fa una nova crida per ampliar aquest nombre de persones i es faran dues jornades de formació a la zona del Torrent d’en Pedro, una el dia 11 de març a les 18:00 i la segona el 26 de Març a les 10:00h.

El regidor de Medi Ambient i Platges, José Manuel Cabada, destaca que “Enguany, el Corriol Camanegre ha augmentat la categoria de  ‘vulnerable’ a ‘en perill d’extinció’ al llibre vermell de les aus d’Espanya 2021, motiu més que important perquè tinguem cura de les postes i dels pollets entre tots” i anima a la població a què se sumin a l’equip de voluntaris del GEPECEdc.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email