Data de l'última modificació: 18/04/2023

La descarrega del fitxer PDF pot trigar una estona, fins a 1 mínut, no cal tornar a fer clic a botó

Pel dia de Sant Jordi a Cunit 2023  s’ha programat el diumenge 23 d’abril a partir de les 11.30h. pels carrers del casc antic, cercavila de balls populars amb encesa de forques, amb participació de la colla de bastoners, cercolets i pastorets acompanyats de flabiol i gralles a càrrec de l’Associació de Balls Populars de Cunit, l’associació Tocats pel foc acompanyats de timbalers i els Joves Diables de Cunit.

El recorregut serà: Inici a la plaça de la Vila, c. Major, c. Francesc Macià, c. Puig i Cadafalch, plaça Santiago Rusinyol – encesa lumínica de les forques dels integrants de les colles – c. Empar Nadal i final a la Plaça del Casal -amb encesa final lumínica de les forques-.

A tenor d’això es formulen recomanacions i normes de seguretat de la cercavila amb diables infantils adreçades al veïnat, als visitants i als participants per garantir la seguretat de persones i de béns:

1.- Pels establiments i habitatges: No cal normes ja que l’espai d’encesa es situa al centre de les dues places i estarà delimitat.

2.- Per als espectadors que assisteixin a les actuacions de la cercavila

  1. a) No es podrà encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o contenidors del material pirotècnic, ni dels portadors del material que utilitzen els grups participants.
  2. b) No envair l’espai on el grup realitza l’actuació, ni agafar ni estorbar cap dels seus membres i mantenir les distàncies de seguretat adients per prevenir-se de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics.
  3. c) Es desaconsella la participació a aquelles persones que hagin sofert una intervenció quirúrgica recentment o no puguin seguir aquestes recomanacions.

3.- Per als integrants dels grups de foc que hauran de seguir les següents mesures de seguretat:

1. Pel que fa referència a la vestimenta hauran de dur preferentment roba de cotó o texana, en cap cas fibra sintètica, dur un barret o bé un mocador lligat al cap, sabates esportives o calçat consistent, sempre ben cordat, mai sandàlies o xancles i fer servir els complements necessaris per deixar la menor part possible de cos sense cobrir i protegir-se els ulls i no agafar-se ni destorbar cap membre dels grups actuants.

2. Utilitzar productes pirotècnics autoritzats i el compliment de l’ITC-18 i el R.E respecte a les mesures de seguretat, protecció, etc, dels artificis pirotècnics a usar.

3. No acumular més de tres carretilles a la mà durant l’actuació amb la corresponent caputxa protectora.

4. No fumar, ni demanar aigua, als veïns o assistents.

5. Mantenir les distàncies de seguretat entre els altres grups i també els espectadors. Els contenidors de la pirotècnia, que no siguin hermètics s’han de situar darrere del grup de foc.

6. Respectar l’espai assenyalat i no envair els llocs on hi han espectadors.

Tots els integrants del correfoc, els espectadors i el públic en general, hauran de seguir en tot moment les indicacions del servei d’ordre. Tot el públic participant és completament responsable dels accidents que puguin patir durant l´activitat. L’incompliment de l’ordenat comportarà l’aplicació de la sanció i/o mesures pertinents.

Es recomana a les persones amb sensibilitat als sorolls i als propietaris d´animals prenguin les mesures que calguin pel seu benestar en el decurs de l’activitat.  Es desaconsella la participació a aquelles persones que hagin sofert una intervenció quirúrgica recentment o no puguin seguir aquestes recomanacions.

El que es fa públic per a general coneixement i efectes oportuns.