El 3 d’abril es va presentar als mitjans de comunicació la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès al Consell Comarcal del Baix Penedès amb presència de tots els ajuntaments i serveis d’ocupació, inclòs Cunit, que formem part d’aquest innovador projecte per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades de la comarca.

Per primer cop s’ha posat en marxa una acció integral i coordinada que, juntament amb les empreses, permetrà tenir una visió integral de les necessitats i optimitzar els resultats de les polítiques públiques amb l’única finalitat d’ajudar a trobar feina.

El regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Cunit, Jaume Casañas, explica que “després de mesos de feina entre tots els agents, hem presentat el que vol ser una eina sobretot molt útil per a tota la ciutadania del Baix Penedès. És una aposta per a destinar els recursos a millorar la ocupabilitat de la nostra comarca, que pateix un dels índex més alts d’atur de Catalunya”.

El projecte està subvencionat pel SOC i el Ministerio de Empleo y Seguridad.

L’objectiu general d’aquesta Xarxa d’ocupació del Baix Penedès, és la realització d’un pla pilot i innovador per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses.

Com a objectius específics es pretén impulsar i estructurar el treball conjunt en l’àmbit de l’ocupació, a través de la creació d’una xarxa de treball, i coordinar les entitats públiques en matèria d’ocupació per donar una resposta integral. També es preveu l’augment del coneixement del teixit empresarial de la comarca, identificació d’oportunitats laborals i definició de nous perfils professionals demandats i la prestació d’una atenció integral i personalitzada a la totalitat dels participants de la Xarxa.

Per últim, aquest projecte també vol millorar les competències professionals de 75 persones aturades amb dificultats per trobar feina i capacitar-les per optar als nous llocs de treball i capacitar el personal tècnic dels serveis d’ocupació per optimitzar l’acció.

El projecte Xarxa d’ocupació del Baix Penedès pretén, en essència, crear una veritable xarxa d’ocupació a la comarca amb la participació de tots els ajuntaments. Alguns amb els respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit i La Bisbal del Penedès) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès, tot utilitzant un projecte pilot per atendre 75 persones. Un grup de persones aturades amb veritables dificultats  per trobar feina que comptarà amb metodologies innovadores a la zona basades en una atenció integral i intensa de la persona. Bàsicament el programa se centra en capacitar a persones en situació d’atur des de fa entre 6 i 12 mesos, que tinguin més de 30 anys, sense formació postobligatòria i amb ocupacions anteriors elementals i amb motivació per trobar feina. D’una banda es milloraran les competències transversals en accions grupals de suport i, d’una altra, la possibilitat de rebre capacitació especialitzada en àmbits requerits a la comarca.

Cadascuna de les accions de capacitació tindrà una durada aproximada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com són: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, el caràcter eminentment pràctic proporcionarà competències de tipus professional, lligades al lloc de treball. Com a complement a l’acompanyament individualitzat es realitzaran uns seminaris/tallers ocupacionals en què de manera col·lectiva es treballarà: l’autonomia en el procés de trobar feina; el desenvolupament de competències transversals necessàries en el mercat laboral actual i l’adquisició de seguretat i confiança.

Les persones aturades i les empreses interessades en participar en aquest projecte poden realitzar la seva sol·licitud a través de la pàgina xarxaocupaciobp.cat on trobaran un formulari que es dirigirà al servei d’ocupació municipal corresponent.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email