El dia 9 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA/CIA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. La declaració oficial d’aquest data s’aprovà a la reunió anual del Consell Executiu de CIA, el novembre de 2007, que tingué lloc a Viena. Les diferents iniciatives portades a terme arreu del món es poden consultar a la web del Consell Internacional d’Arxius.

L’objectiu del Dia Internacional dels Arxius és posar en relleu el caràcter essencial dels arxius per a garantir una gestió eficaç, responsable i transparent, per a protegir els drets de la ciutadania, assegurar la memòria individual i col·lectiva, comprendre el passat, documentar el present i preparar el futur, tal com s’expressa en la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO a la seva 36a Conferència General a París, el 10 de novembre de 2011.

Enguany, l’ARXIU MUNICIPAL DE CUNIT, es suma a la campanya que promou la Generalitat de Catalunya a través del Dep.de Cultura, per celebrar el 9 de juny com el Dia Internacional dels Arxius i que l’impulsa amb el lema “EXPLORADORS D’HISTÒRIES”

Fem que l’ARXIU del nostre poble, com a espai que contribueix a recollir el temps de Memòria Històrica, sumi la veu ( història oral ), els testimonis visuals ( història gràfica ) i els esdeveniments narrats i plasmats en els nostres documents ( patrimoni documental )

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email