L’Ajuntament de Cunit obre, el proper diumenge 29 de maig, un procés participatiu per recollir les propostes de la ciutadania i les organitzacions de la urbanització Costa Cunit. Amb aquesta iniciativa, sota el nom Costa Cunit Procés participatiu per al Pla de Millora Urbana, el consistori preveu identificar les necessitats dels veïns i veïnes i fixar els diferents tipus d’instruments de gestió urbanística que culminaran en la redacció i execució del Pla de Millora Urbana – PMU 4 Costa Cunit.

El Pla, recollit en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat l’any 2006, establirà l’ordenació urbana d’aquest sector i permetrà introduir les millores convenients quant a l’accessibilitat, la mobilitat, l’entorn, la previsió d’equipaments, l’accés a noves tecnologies o la integració d’energies renovables.

El projecte es reprèn uns anys després de l’aprovació del vigent Pla d’ordenació urbanística municipal de Cunit (POUM), el setembre de 2006. Un document que ja preveia la redacció d’aquesta norma i que va quedar aturada a causa de la crisi econòmica i immobiliària del 2008.

Una oportunitat de millora de l’entorn urbà

En concret, el nou Pla pretén solucionar problemes de compleció urbana, així com la manca de sistemes i de garanties registrals d’algunes finques. En aquest sentit, i en el marc del POUM, que ja identificava aquest àmbit com a zona de primera residència, des del consistori es posa de manifest la necessitat de vetllar perquè tots els carrers siguin accessibles, ben senyalitzats i estiguin en condicions per garantir la convivència entre vianants i vehicles. A banda, la posada en marxa d’aquesta iniciativa vol donar resposta a altres demandes com les connexions amb els municipis veïns o aclarir els termes municipals que comporten històricament problemàtiques en la gestió dels serveis.

Davant d’aquestes necessitats, i en base a una sentència que insta al consistori a iniciar el desenvolupament del Pla de Millora Urbana, l’Ajuntament engega un procés per concretar l’ordenació, la reurbanització i la consolidació d’aquest àmbit d’acord amb el principi de desenvolupament urbanístic sostenible. Una iniciativa que es posa en marxa després que el consistori ja hagi elaborat un estudi dels sistemes existents de vialitat i espais lliures, comptabilitzant-los gràficament de cara a la futura reparcel·lació i distingint els que són de titularitat municipal d’aquells que estan pendents de cessió i/o adquisició.

Objectius principals del Pla de Millora Urbana de Costa Cunit

  • Complir la legislació vigent en matèria d’accessibilitat.
  • Complir els paràmetres de cessió i previsió de sistemes previstos al Text Refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya.
  • Identificar i millorar la mobilitat, regulant adequadament la circulació i l’aparcament.
  • Incorporar a l’inventari municipal de béns la vialitat i els espais lliures de cessió que no han inscrit encara, formant part de la finca matriu original.
  • Definir possibles necessitats urbanístiques veïnals addicionals.
  • Completar la xarxa viària.

Recull de propostes per a la redacció del Pla

Els veïns i veïnes de la urbanització Costa Cunit tindran l’oportunitat d’expressar les seves opinions durant el procés participatiu que s’organitzarà en diverses sessions:

  • Informació i participació. Diumenge, 29 de maig (10 h). Pista esportiva Pl. Andròmeda
  • Itinerari guiat. Divendres, 3 de juny (18.30 h). Sortida: Pl. Andròmeda
  • Sessió de retorn. Dissabte, 18 de juny (10 h). Pista esportiva Pl. Andròmeda

Un cop finalitzat el procés, l’Ajuntament valorarà a nivell tècnic l’adequació de les propostes amb la finalitat d’iniciar la redacció del PMU.

Les inscripcions a les sessions es poden fer a través del decidim.cunit.cat  o enviant un correu a participacio@cunit.cat

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email