L’Ajuntament de Cunit ha aprovat una nova línia d’ajudes, de 50.000€, al sector econòmic local després d’haver concedit ja més de 41.000 euros en la que va ser la primera acció de suport directe a microempreses i autònoms de Cunit al mes de juliol.

Les ajudes es poden demanar a partir de divendres 27 de novembre i fins el proper 16 de desembre inclòs. 

S’han de fer les sol·licituds via telemàtica seguint la següent ruta: Seu electrònica.

Malgrat que el Decret d’aprovació de l’Estat d’Alarma i pròrrogues successives ja no es troben en vigor, el govern cunitenc considera que els efectes de la pandèmia no han desaparegut i que, per tant, és necessari continuar les accions d’ajuda a les empreses afectades pel tancament obligatori i que van patir una pèrdua d’ingressos significativa.

Actualment continuen les restriccions en aforaments de clients/es als establiments comercials; les restriccions de mobilitat; les distàncies de seguretat exigides, entre altres causes (de caire psicosocial, però de similar importància) que afecten al sector comercial i turístic del nostre municipi; un sector constituït per petites empreses que respon a un model comercial de proximitat (petits comerços) i un sector turístic de segona residència.

En paraules de l’Alcaldessa, Dolors Carreras “seguim ajudant als autònoms, comerços o petites empreses de Cunit a continuar amb la seva activitat. Volem estar al costat del nostre comerç, el de sempre, el de Cunit; a prop dels establiments que s’han vist afectats de forma important per la situació de crisis sanitària”.

Tenint en compte la situació epidemiològica actual i les conseqüències per l’economia local, es dóna llum verda a un nou paquet d’ajudes al teixit econòmic de Cunit (autònoms/es i microempreses) amb una dotació econòmica de 50.000 euros.

En aquesta convocatòria es tindran en compte les pèrdues econòmiques ocasionades directa o indirectament per l’estat d’emergència sanitària ocasionada pel COVID-19. En aquest sentit, a més de la documentació habitual, els establiments sol·licitants hauran de presentar una declaració de pèrdues econòmiques ocasionades directa o indirectament per l’estat d’emergència sanitària ocasionada pel COVID-19 en el període març-juny de 2020, en comparació amb les del període març-juny 2019.

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email