L’Ajuntament de Cunit penjarà la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana del consistori durant el 17 de Maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. A més a més, a diferents equipaments municipals hi haurà a disposició dels usuaris i usuàries llaços multicolor per a la solapa, com a símbol de la defensa dels drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

El 17 de maig es commemora l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de la Organització Mundial de la Salut (OMS), que va tenir lloc el 17 de maig de 1990. ​

El dia internacional va ser creat l’any 2004 per cridar l’atenció sobre la violència i la discriminació que pateixen les persones LGTBI en l’àmbit internacional i es va celebrar per primera vegada en 2005.

Actualment, l’homosexualitat és perseguida per llei i criminalitzada a més de 70 països al món, que condemnen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó. I en 8 països, ser gai o lesbiana pot costar la vida. La pena de mort està vigent a 8 estats

En altres llocs, encara que les persones gais, lesbianes, transsexuals o bisexuals no són perseguides per la llei,  són objecte de rebuig social, discriminació i inclús assetjament.

Espanya, figura entre els països més avançats del món quant al reconeixement i la protecció dels drets de les persones homosexuals, tot i que ha retrocedit fins al nové lloc en el darrer rànquing europeu sobre la situació dels drets del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals e intersexuals (LGTBI), per darrera de Malta, Noruega, Regne Unit, Bèlgica, França, Dinamarca, Finlàndia i Portugal.

El 17 de maig se celebra actualment a més de 130 països, per al reconeixement i la defensa dels drets humans per a tots i totes, independentment de la seva opció sexual i de la seva identitat de gènere.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email