L’Ajuntament de Cunit està col·locant 20 càmeres de videovigilància en tres dependències municipals, a la Casa Consistorial, al Centre Esportiu Municipal Els Joncs, al centre de negocis I-Factory. El projecte s’ha dut a terme des de la Regidoria de Tecnologia, Informació i Transparència s’ha realitzat a petició de diferents departaments municipals. Els treballs s’estan fent durant aquest mes de novembre i desembre. Aquest projecte va començar fa quatre anys, quan es van instal·lar càmeres a diferents instal·lacions municipals i carrers del centre històric i accessos a urbanitzacions.

«Nosaltres ja tenim l’experiència a Cunit, on tenim instal·lades càmeres a diferents vies, places cèntriques, centres cívics i d’altres edificis municipals al municipiha afirmat el regidor de Tecnologia, Informació i Transparència, David Marquinez. “Aquesta nova actuació se centrarà principalment en interiors i exteriors d’altres edificis municipals on fins ara no existia aquest servei de vigilància”.

Aquesta és una mesura que ha tingut bons resultats. «Creiem que l’efecte ha estat positiu i que les càmeres de videovigilància són una eina més per poder dissuadir, que la gent sàpiga que hi ha càmeres vigilant aquests espais».

Els desplegaments de fibra que va tenir lloc al municipi de Cunit en l’última legislatura ha fet possible que la Policia Local de Cunit és la que tingui tot el control de les imatges de manera centralitzada. Tota la informació que enregistren les càmeres només pot ser vista pels agents de la policia, segons ha aclarit Marquínez. L’objectiu de l’Ajuntament és seguir ampliant el nombre de dispositius.

Més càmeres en un futur

«El projecte de càmeres es va iniciar fa força anys a la Comissaria de la Policia Local seguint per la biblioteca Marta Mata, Cal Cego, i ha continuat per un parell de places cèntriques, accessos a dues urbanitzacions, però el nostre objectiu és anar cobrint altres parts de la ciutat», ha assegurat el regidor, qui també ha manifestat que «no podrem arribar a tot arreu, però estem tramitant per poder instal·lar-ne més a la Via Pública amb reconeixement de matrícules, control d’afluència basat amb intel·ligència artificial.».

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email