L’ajuntament de Cunit ha signat un nou conveni de col·laboració que ja mantenia amb l’entitat ecologista GEPEC (Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya). Es tracta de la primera vegada que es formalitza la col·laboració per a protegir els nius del Corriol Camanegre durant l’època de cria.

Un acord amb l’entitat ecologista que ja ha tingut els seus fruits ja que gràcies a la protecció de la zona, ja han nascut tres cries d’aquest petit ocell que només nidifica a les platges. El seu percentatge de supervivència fins a edat adulta és ínfima, havent-se extingit ja en algunes platges malgrat gaudir d’estricta protecció legal.

Amb aquest objectiu, avui el Gepec ha começat a substituir el pal i la corda que s’han malmès amb el pas del temps i dels temporals, i ha canviat alguns límits degut al creixement de les dunes.

L’ajuntament instal·larà, properament, rètols informatius i didàctics en tota la zona dunar i protegida. A més, està portant a terme diverses actuacions com el canvi de les pasarel·les de plàstic  que estan entre les dunes per accedir a la platja, les quals eren inestables i les canvia per unes de formigó més segures, que permetran millorar l’accessibilitat a la platja.

Molt a prop de les dunes, es trobaven dues porteries de futbol i una xarxa de volei, que l’ajuntament ha retirat per evitar una alta activitat a la zona i així protegir-la, les quals té previst reubicar més endavant.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient i Platges, explica que totes aquestes mesures corresponen “als nous objectius marcats pel recent acord amb el GEPEC, que suposa una continuïtat en la protecció del nostre ecosistema i també continuar treballant per protegir i garantir la supervivència del Corriol i els seus nius”.

El regidor també vol agrair la seva tasca “inestimable i també a les moltes persones que de forma voluntària vigilen els nius”.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email