• Es tracta de cursos de Soldador/a i d’Operari/a Industrial i Logística Industrial amb activitats de capacitació molt transversals sempre lligades a un lloc de treball
  • La xarxa és un pla pilot innovador que pretén donar una resposta coordinada i integral per millorar l’ocupabilitat de la comarca amb més índex d’atur de Catalunya

La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès culminarà la fase de capacitació d’aquest primer any d’existència amb els cursos de Soldador/a i d’Operari/a Industrial i Logística. La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès és un projecte que per primer cop aglutina totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d’ocupació i que han creat una xarxa de treball per posar en marxa una interlocució única, directa i coordinada, per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori. Abans de l’estiu la Xarxa d’Ocupació va iniciar la fase de capacitació amb els cursos d’Auxiliar de Cambrer/a de Pisos, amb una quinzena d’alumnes i que ha tingut una inserció laboral de més del 72%.

Tal com estava previst continua aquesta fase amb el curs d’Operari/a Industrial i Logística que s’iniciarà el dia 17 de setembre i clourà el dia 15 d’octubre. L’horari del curs serà de les vuit del matí a les dues del migdia. També amb el mateix horari però a partir del dia 24 de setembre fins al dia 22 d’octubre tindrà lloc el curs de Soldador/a, que es realitzarà a la Serralleria Keifer, del Polígon Industrial La Cometa del Vendrell.

Cadascuna de les accions de capacitació tindrà una durada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com són: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, el caràcter eminentment pràctic proporcionarà competències de tipus professional, lligades al lloc de treball. Com a complement a l’acompanyament individualitzat es realitzaran uns seminaris/tallers ocupacionals en què de manera col·lectiva es treballarà: l’autonomia en el procés de trobar feina; el desenvolupament de competències transversals necessàries en el mercat laboral actual i l’adquisició de seguretat i confiança.

L’objectiu general d’aquesta Xarxa d’ocupació del Baix Penedès és la realització d’un pla pilot i innovador per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses. Com a objectius específics es pretén impulsar i estructurar el treball conjunt en l’àmbit de l’ocupació, a través de la creació d’una xarxa de treball, i coordinar les entitats públiques en matèria d’ocupació per donar una resposta integral. També es preveu l’augment del coneixement del teixit empresarial de la comarca, la identificació d’oportunitats laborals i la definició de nous perfils professionals demandats i la prestació d’una atenció integral i personalitzada a la totalitat dels participants de la Xarxa. Per últim, aquest projecte també vol millorar les competències professionals de 75 persones aturades amb dificultats per trobar feina i capacitar-les per optar als nous llocs de treball i capacitar el personal tècnic dels serveis d’ocupació per optimitzar l’acció.

Com es recordarà, el projecte Xarxa d’ocupació del Baix Penedès pretén, en essència, crear una veritable xarxa d’ocupació a la comarca amb la participació de tots els ajuntaments. Alguns amb els respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit i La Bisbal del Penedès) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès, tot utilitzant un projecte pilot per atendre 75 persones. Un grup de persones aturades amb veritables dificultats  per trobar feina que comptarà amb metodologies innovadores a la zona basades en una atenció integral i intensa de la persona. Bàsicament el programa se centra en capacitar a persones en situació d’atur entre 6 i 12 mesos, que tinguin més de 30 anys, sense formació postobligatòria i amb ocupacions anteriors elementals i amb motivació per trobar feina. D’una banda, es milloraran les competències transversals en accions grupals de suport i, de l’altra, la possibilitat de rebre capacitació especialitzada en àmbits requerits a la comarca.

El projecte de la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès té un cost de 199.000 euros, el 75 % subvencionat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya; el 25 % restant del pressupost l’aporten els catorze municipis de la comarca que hi participaren. Durant aquest primer any del projecte es realitzaran unes actuacions de diagnosi i de capacitació laboral per donar resposta a les necessitats i activitats específiques detectades a les empreses del territori. Centrades en els àmbits professionals esmentats de: Soldador/a, Auxiliar de cambrer/a de pisos i Operari/a industrial logística.

Les persones aturades i les empreses interessades en participar en aquest projecte poden realitzar la seva sol·licitud a través de la pàgina xarxaocupaciobp.cat on trobaran un formulari que es dirigirà al servei d’ocupació municipal corresponent.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email