L’ajuntament de Cunit, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana i més concretament, des del servei de Policia Local, està ultimant la posada en marxa d’una nova unitat policial que tindrà l’objectiu de vetllar pel medi ambient amb la denominació de “Policia Verda”. Aquesta unitat es crea amb la voluntat de donar compliment a la nova ordenança de Civisme i Convivència de Cunit.

L’horitzó principal d’aquesta ordenança és l’establiment d’un clima de civisme, de convivència social i respecte mutu, que fomenti les relacions solidàries, tolerants i respectuoses entre ciutadans i ciutadanes i que estableixi mecanismes per corregir i, si s’escau, sancionar les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida.

La Policia Local de Cunit té diverses funcions i competències, entre les quals està la de policia administrativa per assegurar el compliment de les ordenances municipals, la vigilància dels espais públics i la protecció del medi ambient i l’entorn.

Justament per vetllar pel compliment de la nova ordenança 1.24 de Civisme i Convivència de Cunit, es creu que és el moment idoni per a la creació d’una Unitat de Policia Verda que reforçarà les actuacions del cos policial en matèria administrativa.

Aquesta nova unitat, formada per 2 agents, actuarà en horaris adaptats a l’assoliment dels seus objectius, i en ocasions prestarà servei de paisà per detectar un major nombre de conductes incíviques.

Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana, destaca que “aquesta Unitat està pensada especialment a la protecció del nostre entorn, suposa un valor afegit a les funcions habituals de la Policia Local. Volem que Cunit sigui un municipi amable i per aconseguir-ho cal l’esforç de totes les parts implicades. Comptem amb una nova ordenança de Civisme i Convivència que ha de ser l’eina per aconseguir-ho”.

Jaume Casañas, com a alcalde, ha manifestat que “posem en marxa la nostra Policia Verda per tal d’aconseguir eliminar l’incivisme amb el que ens trobem malauradament en molts àmbits. Demanem la col·laboració de tota la població per fer ús correcte de tots els seveis municipals que afecten a la via pública i també demanem que afavoreixin la convivència i el respecte”. 

La UPV treballarà transversalment i de manera coordinada amb diverses regidories i departaments municipals com Medi Ambient, Platges, Protecció dels animals, Patrimoni i Ciutadania i Convivència.

 

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email