El 4 de setembre, es va iniciar el projecte, amb una formació per al professorat de l’escola SolCunit. A través d’aquesta formació el claustre del centre vol dotar-se d’eines i recursos per fomentar una educació no sexista. És la primera escola de Cunit en la que tot el professorat realitza una formació específica en coeducació i l’experiència ha estat valorada molt positivament pels i les mestres participants.

Amb l’inici de curs, també a l’escola SolCunit, s’han iniciat els tallers d’educació per a la igualtat que ofereix la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Cunit a totes les escoles. Durant la setmana del 16 al 20 de setembre s’han fet tallers per alumnat de P5, de 2n, 4t i 6è de primària d’aquesta escola.

El projecte de coeducació impulsat per l’ajuntament de Cunit inclou la realització de tallers per a la igualtat cada trimestre i per a tots els cicles d’educació primària, com també pel darrer curs d’educació infantil.

En els tallers es treballa la igualtat de gènere i la prevenció de les violències masclistes a través de diferents temàtiques. En aquest primer trimestre, s’ha treballat sobre les joguines i el sexisme amb l’alumnat de P5; sobre els estereotips de gènere als contes tradicionals amb l’alumnat de 2n de primària; sobre els oficis i les tasques domèstiques i de cura amb l’alumnat de 4t , per tal de fer saber que qualsevol feina és apta per qualsevol persona independentment del seu gènere i valorar el treball domèstic i de cura. Amb l’alumnat de 6è de primària, aquest primer trimestre es du a terme un joc de la desigualtat per tal de reconèixer les desigualtats socials entre dones i homes i fomentar el seu qüestionament.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email