La Policia Local de Cunit aposta per la utilització dels drons com a elements fonamentals en la prestació dels seus serveis.

La policia local de Cunit va ser pionera en posar un dron al servei de la ciutadania. Va ser el 2016 quan es va comptar amb aquest vehicle no tripulat amb la finalitat de vigilància de les platges per vetllar per la seguretat dels usuaris d’aquestes.

Formació referent a Cunit:

Aquest mes d’abril diversos agents de la Policia Local de Cunit es formaran com a pilots de dron de manera conjunta amb altres policies de Catalunya. Aquesta acció formativa, té una part online i una de pràctica de vol que es realitzaran a les platges de Cunit.

El curs de dron ha estat una iniciativa de la Policia Local de manera conjunta amb una empresa del sector de formació en pilots i tindrà lloc entre els dies 18 d’abril al 6 de maig (pràctiques durant la primera setmana del mes de maig).

La unitat de dron que va començar el 2016 amb un pilot policial i un pilot de protecció civil es vol ampliar aquest 2022 a un total de 8 pilots.

Està en marxa l’adquisició de dos drons, un dels quals estarà especialment dedicat a fer pràctiques de vol, i l’altre estarà equipat amb càmera tèrmica, un altaveu per donar avisos a la ciutadania, per a fer tasques de rescat de persones, tasques de vigilància.

Aquests dos drons reforçaran d’altres serveis de la Policia Local, com és el cas de la nova Unitat de Policia Verda, en la detecció d’abocaments incontrolats especialment en zones boscoses i de difícil accés.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email