El Procicat ha aprovat, avui dilluns 4 de gener, escalar noves mesures per contenir l’epidèmia de COVID-19 a Catalunya. En una nova compareixença pública, la consellera de Salut i el conseller Sàmper han demanat que es redueixi la mobilitat el màxim possible, i que en cas de desplaçament es dugui el certificat autoresponsable, acompanyat de documentació acreditativa.

 Les noves mesures aprovades entraran en vigor el proper dijous dia 7 de gener i tindran una vigència de 10 dies. No obstant, com sempre, seran avaluades contínuament per tal de garantir si ajuden a aconseguir un punt d’inflexió en la tendència actual i a frenar la corba pandèmica.

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana

En primer lloc, pel que fa a la mobilitat personal, es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. En conseqüència, se suspèn en aquest moment l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

En segon lloc, les trobades familiars i/o socials es permeten sempre que no se superin les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència.

Tot el comerç no essencial tancarà el cap de setmana

A excepció dels establiments considerats essencials, se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.

L’escola podria comença el dilluns 11 de gener, però no així les activitats extraescolars.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email