El Procicat ha aprovat, avui dilluns 4 de gener, escalar noves mesures per contenir l’epidèmia de COVID-19 a Catalunya. En una nova compareixença pública, la consellera de Salut i el conseller Sàmper han demanat que es redueixi la mobilitat el màxim possible, i que en cas de desplaçament es dugui el certificat autoresponsable, acompanyat de documentació acreditativa.

 Les noves mesures aprovades entraran en vigor el proper dijous dia 7 de gener i tindran una vigència de 10 dies. No obstant, com sempre, seran avaluades contínuament per tal de garantir si ajuden a aconseguir un punt d’inflexió en la tendència actual i a frenar la corba pandèmica.

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana

En primer lloc, pel que fa a la mobilitat personal, es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. En conseqüència, se suspèn en aquest moment l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

En segon lloc, les trobades familiars i/o socials es permeten sempre que no se superin les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència.

Tot el comerç no essencial tancarà el cap de setmana

A excepció dels establiments considerats essencials, se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.

L’escola podria comença el dilluns 11 de gener, però no així les activitats extraescolars.

Galeria d'imatges