El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha començat obres de condicionament que inclouran un carril bici, la reordenació d’accessos, noves voreres i la millora dels passos de vianants. 

L’obra compta amb un pressupost d’1,7 MEUR i tindrà un termini d’execució de sis mesos.

 La mobilitat estarà assegurada en tot moment i les afectacions més significatives al trànsit s’han programat per després de la temporada estival.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha començat les obres de les obres per al condicionament de la C-31 al seu pas pel nucli urbà de Cunit. Els treballs permetran millorar la integració urbana de la carretera i afavorir la mobilitat i la seguretat viària en aquest entorn, amb una especial atenció a vianants i ciclistes. Les obres, que suposaran una inversió d’1,7 MEUR, tindran un termini d’execució de sis mesos.

Al seu pas per Cunit, la C-31 registra una intensitat mitjana diària de prop de 20.200 vehicles. Els treballs abastaran un tram de prop de 3 quilòmetres de la carretera i inclouran tot un conjunt d’actuacions de millora de la mobilitat i la seguretat viària. Els objectius d’aquesta actuació són pacificar el trànsit, especialment en les proximitats dels passos de vianants, evitar el creuament de vianants fora dels passos habilitats i proporcionar a les persones usuàries espais adequats i més segurs.

Així, les principals millores que es duran a terme corresponen a:

 • Creació d’un carril bici d’1,7 quilòmetres, bidireccional, de 2 metres d’amplada.
 • Ampliació de voreres existents, i creació de nous trams de vorera en diversos punts de l’àmbit de les obres.
 • Millora dels passos de vianants existents i creació de nous.
 • Ampliació de la passarel·la de vianants i bicicletes en el límit entre el municipi de Cunit i Cubelles per al pas del torrent existent.
 • Construcció d’un separador de fluxos a la mitjana del tronc de la C-31, amb barreres de contenció de vehicles, en prop d’un quilòmetre.
 • Reducció de l’amplada dels carrils de la calçada central de la C-31, dels 3,5 metres actuals als 3,2 metres previstos, per a pacificar el trànsit.
 • Construcció d’una nova rotonda en substitució de l’actual intersecció en T de la C-31 amb el carrer de Montblanc.
 • Reordenació d’accessos als carrils laterals i carrers perpendiculars.
 • Adequació de la senyalització vertical de codi i d’orientació.
 • Instal·lació de enllumenat a la nova rotonda del carrer Montblanc i en els trams de carril bici i vorera on actualment no n’hi hagi.
 • Rehabilitació i millora del ferm de les calçades.

Afectacions al trànsit

La mobilitat estarà assegurada en tot moment i les possibles afectacions al trànsit que no es puguin evitar tindran en compte les hores punta i els moments d’alta intensitat com divendres o diumenges a la tarda i es coordinaran amb l’Ajuntament de Cunit. També cal indicar que les principals afectacions es preveuen passada la temporada estival.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on print
Imprimir
Share on email
Email