A partir del gener, l’autopista C-32 serà gratuīta pels desplaçaments interns entre El Vendrell i Cubelles. Així, ho ha anunciat el Conseller de Territori, Juli Fernàndez, aquest matí, en la Taula de Mobilitat del Penedès.

Els alcaldes de Calafell i Cunit s’han mostrat satisfets perquè la Generalitat ha respectat el pacte que s’havia assolit feia un mes i mig, amb l’anterior Secretari de Mobilitat, Isidre Gavín. El seu successor, Marc Sanglas, s’havia reunit amb els dos alcaldes, després dels accidents reiterats que havien hagut a la C-31, al seu pas per Cunit, tot i les obres de millora de la carretera i que no han garantit la seguretat dels vianants.

Tant Jaume Casañas com Ramon Ferré, s’han alegrat per l’anunci del Conseller, per totes les entitats i moviments veīnals que els han donat suport i els han acompanyat en la reivindicació, especialment la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat del Penedès. Els dos alcaldes havien assumit el lideratge en les negociacions amb la Generalitat per a fer possible la gratuītat anunciada.

La gratuītat d’aquest tram de la C-32 reduīrà el pas d’entre 8.000 i 10.000 vehicles diaris que actualment passen per la C-31. Això permetrà revertir aquesta carretera als municipis i passarà a ser un carrer més, facilitant la seva transformació en travessera urbana, pacificant el trànsit, permeabilitzant el seu traçat i donant continuītat i seguretat al futur carril bici que unirà els diversos municipis.

L’alcalde Jaume Casañas ho anuncia en aquest video.

També, el Conseller ha anunciat l’augment en la bonificació del peatge de Vallcarca, del 40% al 50% per recurrència. No obstant, els dos alcaldes han remarcat que “continuarem treballant en la línia iniciada, fa un any i mig, per a ampliar els descomptes per recurrència actuals (24 hores) en els peatges troncals de Cubelles i Vallcarca. Els alcaldes demanen que la Generalitat ampliī la partida de bonificació dels peatges de la C-32, en uns 8/10 milions d’euros, fet que permetria assumir una bonificació del 100% a Cubelles i del 60% a Vallcarca que milloraria el 70% i 40% actual.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email