Avui dilluns s’ha donat el tret de sortida de la Campanya de sensibilització ambiental ciutadana que l’Ajuntament de Cunit ha posat en marxa per tal de millorar la neteja i la recollida selectiva de residus del municipi.

Sota el lema “Fem-ho bé! Tots estalviem” l’Ajuntament vol que els veïns i veïnes prenguin consciència dels costos ambientals i econòmics que suposa no separar els residus correctament i no fer ús del servei de recollida gratuïta de poda i voluminosos.

La campanya tractarà tres aspectes problemàtics a Cunit:

–          La recollida selectiva de residus

–          La recollida de voluminosos i poda

–          La recollida d’excrements de gossos

Durant les properes sis setmanes un equip d’educadors ambientals recorrerà els carrers del municipi i interactuarà amb els veïns i veïnes de Cunit per conscienciar-los sobre la importància de separar correctament els residus i mantenir els carrers nets.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient: “Cunit està per sota dels nivells de reciclatge, només reciclem el 35% de residus que generem, molt per sota del 50% que demana la Unió Europea per aquest 2020. És evident que a nivell de municipi cal canviar el xip, per això hem posat en marxa aquesta campanya d’informació i de sensibilització a peu de carrer. Si ho fem bé, tots estalviem. A partir d’avui, 6 educadors ambientals aniran a peu per tot el terme de Cunit”.

Cadaba destaca els alts costos que suposa no reciclar correctament “No separar bé els residus té uns costos molt elevats, llençar-ho tot al contenidor gris suposa 1.400.000€ l’any, que és el cost de la gestió dels residus que van a l’abocador. A més, la gran quantitat de residus que embruten els carrers al voltant dels contenidors i que trobem pels carrers, suposa un cost extra de 100.000€”.

Per facilitar la comunicació, els educadors faran entrega als ciutadans de material divulgatiu com un fulletó i un magnètic per la nevera. Als propietaris de gossos també se’ls hi facilitarà bosses per recollir els excrements de les seves mascotes i ampolles per llençar aigua sobre els orins.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email