El Ple ordinari del mes de juliol ha aprovat els següents assumptes:

Declarar Festes Locals per l’any 2022 els dies 20 de gener i 11 de juliol.

La creació d’una Taula de Treball per a l’ús de la Pirotècnia entre les regidories de Cultura, Protecció Animal, Medi Ambient, Seguretat Ciutadana i Convivència i Ciutadania.

El Ple ha aprovat aspectes econòmics com reconèixer els deutes per un import de 1.467,33 euros com a factures fora del Pressupost de 2020. També el Període Mig de Pagament en la primera part de l’any a proveïdors en 17,5 dies.

Donar compte de la Memòria del Servei d’Ocupació Municipal 2019-2021 que inclou diferents serveis com la Borsa de Treball, un servei especial destinat a persones amb discapacitat, que compta amb formació pròpia i un web  propi. 

Aprovar la revisió de preus del contracte pel servei de recollida i eliminació de Residus Sòlids Urbans de Cunit i els del contracte pel servei de neteja, manteniment i jardineria de les zones verdes i neteja viària del municipi.

MOCIONS:

  1. El grup municipal d’ERC de Cunit presenta a una moció per al reconeixement del dol perinatal, gestacional i neonatal, en la qual proposa la creació d’un espai de dol i de suport a famílies que es trobin en aquestes situacions i la celebració d’una cerimònia anual en el marc del Dia Internacional de la mort gestacional i neonatal el 15 d’octubre.

Els grups municipals han optat per treballar-la abans de portar-la a aprovació.

2. Els grups del PSC i IMPULSEM Cunit han presentat una moció per a la celebració a nivell local d’actes especials dins de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021, relacionada amb la Salut enguany.

“La moció explica que l’Aliança Catalunya 2030 vol sumar complicitats i noves adhesions arreu del territori, obrint- se a totes les entitats del país compromeses a treballar per assolir els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.                                                                                                                                                                             Per tant, és una bona oportunitat per explicar què s’està fent sobre mobilitat sostenible al nostre municipi, promocionar les iniciatives de mobilitat urbana sostenible, conscienciar del què suposa seguir amb una mobilitat poc sostenible en termes mediambientals i de qualitat de vida, establir col·laboracions amb les entitats locals i comunicar noves polítiques i mesures permanents.

PRIMER. Inscriure l’Ajuntament de Cunit a la Setmana Europea de la Mobilitat d’aquest any dins de les dates que marca la Generalitat de Catalunya i la European Mobility Week i fer-hi constar les accions acordades en l’acord segon.

SEGON. Fer constar que l’Ajuntament de Cunit ha impulsat o impulsarà les següents accions  per tal de fomentar una mobilitat més sostenible i saludable:

-Carril bicicleta permanent i de nova construcció i integrat en la travessia  urbana de la C-31 en el decurs del terme municipal de Cunit, junt amb les sobres de remodelació de la travessia de Cunit, les quals acaben d’iniciar-se.

-Bicibuc. Instal·lació d’un mòdul d’aparcament segur per a bicicletes, consistent en una estructura metàl·lica amb armaris tancats, als que s’accedeix mitjançant una aplicació de mòbil. S´ha instal·lat a l’aparcament de l’estació i que és gratuït per un termini de 48 hores, amb molt bona acollida. Vist l’èxit, es treballa per  instal·lar-ne un segon aquest mateix any a  la zona esportiva municipal.

  • Instal·lació de dos tòtems d’assistència tècnica de bicicletes, amb un kit d’eines per a petites reparacions que s’han instal·lat a l’oficina de turisme i a l’Institut Ernest Lluch
  • Entrada en servei del nou servei de bus urbà, recuperat el mes de gener passat, després de quasi deu anys fora de servei.
  • Instal·lació de 4 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics  que s’afegiran als dos existents.
  • Redacció d’un projecte per a la implantació d’una xarxa ciclable a tot el municipi, que es desenvoluparà per fases a partir de  2022.

TERCER:   Les activitats què impulsarà enguany l’Ajuntament de Cunit dins de la Setmana Europea de la Mobilitat seran els que es detallen:

Caminada popular en commemoració dels 20 anys del cicle de caminades guiades de Tot Natura de Cunit i com a promoció de la represa de la programació habitual de sortides desprès de la pandèmia; que es realitzarà el dissabte dia 18 de setembre de 2021

-Pedalada familiar i popular per la zona litoral del municipi per fomentar l’ús de la bicicleta en els desplaçaments urbans que tindrà lloc el diumenge  26  de setembre de 2021.

QUART. Adherir l’Ajuntament de Cunit a l’Estratègia Catalana de la bicicleta 2025 aprovada pel Govern de la Generalitat el 5 de novembre del 2019.

CINQUÈ. Adherir l’Ajuntament de Cunit a l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, aprovat pel Govern de la Generalitat el 18 de febrer de 2020 i integrar-se a l’Aliança Catalunya 2030.

Votació: unanimitat

PSC a favor        IMPULSEM Cunit a favor       ERC   a favor        CIUTADANS a favor       En Comú Podem a favor

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email