Aquest matí ha tingut lloc una nova sessió del Ple de l’Ajuntament de Cunit en la qual s’hi han tractat dos únics punts de l’ Àrea de Serveis Interns i Seguretat Ciutadana.

En primer lloc, s’ha aprovat provisionalment la modificació de l’Ordenança Fiscal 3.13 reguladora de la prestaió del servei de recollida de residus municipals.

La proposta aprovada es basa en la normativa europea i l’objectiu és ajustar la taxa de la brossa al cost del servei en una primera etapa. Això vol dir que el rebut passarà l’any 2024 de 155 a 198 euros mantenint  la subvenció  del 50% per fer ús de les deixalleries municipals mínim amb 12 entrades. Aquesta mesura és un primer pas per a arribar a cobrir el cost del servei. La norma europea estableix que la taxa ha de cobrir la totalitat del cost del servei en un màxim de tres exercicis.

Pel que fa al segon punt del Ple, s’ha aprovat la derogació de les condicions actuals alhora de demanar la subvenció de l’IBI per la instal·lació de sistemes energètics d’aprofitament solar que, fins aquest 2023, subvencionava la meitat del rebut d el’IBI durant tres anys. El que el govern cunitenc vol portar a terme és un estudi durant tot 2024 per tal d’aplicar una fiscalitat més justa, en base a les condicions econòmiques de les famílies.

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email